Příliš mastné vlasy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #33096 15.5.2011 10:40

Ahojky, chtěla bych se zeptat, co s příliš mastnými vlasy... Bohužel jsem v pubertě byla velmi hloupá a vlasy jsem si myla každý den asi 3 roky.. Dost jsem si je zničila - hned druhý den, max. po dvou dnech mám hrozně mastné vlasy, jak kdybych si je mastila sádlem, je to strašný. Takže teď si musím hlavu mýt každý den. :( Když nikam nejdu, tak je nechám, ale i tak.. Zkoušela jsem všelicos, ale nedokážu prostě překonat, že bych s takovou hnusnou hlavou měla vyjít mezi lidi... Prosím poraďte, jestli s tím máte zkušenost, nebo jen nějaký osobní názor, co dělat nebo jaké přípravky. Jsem z toho nešťastná, nehledě na to, že mýt hlavu si tak často je fakt otravující... Děkuju moc!!!

A také trpím atopickým ekzémem, už od dětství, takže je moje pokožka dost citlivá, ale na lupy naštěstí netrpím a ani jsem nikdy netrpěla. Jinak vlasy se mi "akorát" mastí, ale jiný problém není, krásně se lesknou a ani nejsou roztřepené.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • trpím stejným problémem jako ty...pokud si vlasy neumeju můžu se udrbat, protože mě ten ekzém tak svědí a štípe, že si tam nedokážu nesáhat a tím se mi pak ještě více mastí...vyzkoušela jsem strašně moc přípravků a nic nezabírá...když si vlasy umeju ráno tak vačer už jsou mastné...taky nevím co s tím, ani kadeřnice ani kožařka mi neporadila...doktorka mi naopak řekla, že se s tím musím smířit, že prostě na to budu trpět už celý život..což mi přijde k pláči...

  • Simea15.5.2011 13:34

    Vyzkousej odvar z kopriv nebo hermanku.. po umyti samponem oplachnout. me to jednu docela pomahalo.

  • dzusinka15.5.2011 14:08

    Mně pomáhá, když ty vlasy nechám o něco déle nemyté. Prostě začneš je mýt tak často, jak bys je chtěla mýt v budoucnu. A ono se to upraví po čase.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist