Příkrmy kojence - kupovat nebo vařit?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #33492 3.4.2011 17:49

Ahoj holky, jaké máte zkušenosti s příkrmem pro kojence od 4. měsíce? Mám kupovat nebo spíš vařit??? prosím poraďte!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, mám 3 děti a všem jsem vařila-po uvaření jsem zamrazila, abych nevařila každý den (většinou vařím pro mimi tak 1* týdně a prostě jen den předem vyndám porci z mrazáku do ledničky...Vesměs ty přesnídávky, co nejsou Bio jsou možná kontrolované, ale jsou také z normálně pěstované zeleniny..Já co můžu, použiju ze zahrádky, co ne, koupím normálně v supermarketu, vařím i z mražené zeleniny, přidávám olivový olej, ale i obyč. řepkový, či slunečnicový-omastím normálně tak, jako cca polévku, aby tam byla ta očka a rozmixuju najemno......Neměla jsem nikdy problém, nepřidávám ani cukr, ani sůl, děti baští a jsou zdravé.

  • Jak píše Ptera, taky jsme vařili a i teď hodlám vařit, koupim klasickou syrovou zeleninku a nebo mraženou, ale dneska sehnat kvalitní mraženou zeleninku je taky docela fuška. Záleží na tom, jak se s ní nakládá při vybalování a skladování a tak. Jinak přidám určo olivový olej, stačí jen kapička a solit až po roce věku dítěte a s mírou :-)

  • Ahojky.Já vařila.Když jsem jednou zkusila koupit fuj.Osypala jsem se i já,Ale zase znám maminy,které zásadně nevařili.Mám dvě děti a oběma jsem vařila.A bříška byla spokojená.Pokud někam pojedeš,mužeš třeba koupit,ale mě to prostě nejedli.A nedivim se...

  • Když jsam malého začala přikrmovat v šesti měsících, příkrmy jsem většinou výhradně kupovala. Teď mu je 18 měsíců a jí tak 2/3 domácí jídlo 1/3 kupované. Po kupovaném sáhnu, když nestíhám a nebo mě nenapadá, co uvařit. Moje dětská lékařka říká, že v životě doma malému dítěti neuvařím tak vyvážené jídlo, jako je právě jidlo kupované. Že dnes jsou tato jídla vysoce kvalitní. Asi samozřejmě záleží, jakou značku kupuješ. A je to drahé, to je fakt.

  • lulatko4.4.2011 0:44

    Taky vařím, z normální běžné zeleniny nebo mražené. Co se mrkve týče, výborný jsou baby-karotky; někde jsem se kdysi dočetla, že v kořenové zelenině se dusičnany nejvíc hromadí v té středové části - baby karotky ji mají tenulinkou. K těm kupovaným příkrmům: jestli se jich dítě neštítí, jsou fajn, když člověk cestuje někam, kde se nedá vařit, nebo obecně na cesty. Nicméně bych ještě poukázala na to, že pokud je dítě vzhledem k rodinné anamnéze potenciální alergik, kupované příkrmy nejsou vždycky to pravé - tyto děti mají přísnější kritéria pro zavádění příkrmů. Třeba rajče až po prvním roce, zato v příkrmech je jako součást dost častý rajčatový protlak. :( Mně se dcera osypala po bramboru, opět - jako zahušťovadlo je často bramborový škrob. Takže jestli už je dávat, mít se na pozoru a pečlivě studovat složení. Výhodou domácího vaření je, že vždycky víš, co za druhy zeleniny/masa/ovoce jsi použila (teď nemyslím na to, že nikdy nevíš, jak to bylo vypěstováno - to je druhá věc), takže jestli se Ti dítě po něčem osype, dopátráš se spíš. V kupovaných příkrmech je vždycky ještě něco dalšího, než co je uvedeno vepředu u obrázku. Proto hlavně všude číst to složení.

  • Však uidíš, zkus to i to. Já vařila a někdy to vůbec nechtělě, zase jí chutnaly kupované a za týden, když jsem ji koupila tu samou lahvičku, ta ji to natahovalo a stejně to bylo i s tou stravou, kterou jsem uvařila já. Prostě, jak kdy :-(

  • my ze zacatku od toho 4.mesice kupovali,ale strasne to lezlo do penez,urcite vyjde levneji varit a uvarit to treba na 2 dny pro mimi,ted uz jsem z toho poucena,ze pro dalsi kupovat lahvicky jen na cesty nebo koupaliste,jinak uz budu urcite jen varit,jak ovocne tak zeleninove ci masove,navi jsem od zname slysela ze ty kupovane obsahuji nejake latky aby to jidlo ve sklenicce dlouho vydrzelo,tzn.datum spotreby atd. a ze to pro mimi neni nejak dobre.

  • Já malé zezačátku kupovala,vařené nechtěla,pak se to obrátilo a jí vařené.Když někam jedeme,vezmu skleničku,ale pro děti nejpozději od 8 měsíců,to,co by bylo pro její věk,nechce(je jí 17 měsíců).Jinak-dostala jsem pro ni jídlo z Penny a nechtěla to,ani se jí nedivím,mně taky stačilo jen ochutnat,navíc do toho cpou sůl.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist