Prijimacky na školu....

Otázku položila: Anonymní uživatelka #362673 14.4.2016 16:11

jsem v 8 třídě a hrozně moc bych se chtěla dostat na pedagogickou školu zaměření mimoskolni a předškolní pedagogika...
jenže u prijimacek chtějí kreslení, telak a hudební talent... (hraní na hudební nástroj...)
kreslit celkem umím, ale neumím udělat klasické cviky (stojka, hvezda...)
a o hudebním talentu se tady ani nebudu vyjadrovat...mám hnusný hlas a ani neumím na nic hrát...
da se to nějak vylepšit abych zkoušky udělala?
strašně moc by mi odpověď pomohla, děkuju za odpověď..

  • 14.04.2016 18:52:03 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jestli chtějí lidi s hudebním talentem a ty ho nemáš, tak s tím asi nic moc nenaděláš, bohužel. I člověk bez talentu se může naučit obstojně hrát/zpívat, ale zabere to mnohem víc času než ten rok (?), co ti do přijímaček zbývá.
    Nicméně třeba naučit se aspoň něco zapískat na flétnu nijak těžké není, tak to zkus a třeba budeš mít štěstí ;-) Hlavně jestli je to obor, kde mají málo zájemců, tak by to vyjít mohlo.

    K těláku se vyjadřovat nebudu, tomu školnímu rozumím asi jako koza petrželi :-D

  • sisterrys14.4.2016 17:17

    Učila jsem ve školce, ale vystudovano mám VŠ pro střední školy. Jak na přijímačky neporadím, ale můžu ti říct, co je třeba z toho v praxi.
    Co se týče telaku, malé děti žádné složité cviky nedělají, ani nesmějí. U nás ve školce byly pohybové aktivity na denním pořádku, ale dělali spíš věci na uvolnění, protažení, koordinaci pohybů a behaci hry. Hlavní bylo vymyslet nějakou zajímavou formu cviků a ještě třeba k tématu - např na jaře roste ze semínka strom.
    Co se týče hudby. Hraji na flétnu, ale moc jsem ji nepouzila, děti potřebovaly, abych zpívala s nimi. Kolegyně, které na zpěv nebyly, učily děti básničky. Jinak naučit se hrát na flétnu za rok se dá. Lepší by byla kytara, ale ta chce hodně trpělivosti a fakt pravidelné cvičení.

  • :-)Mám předškolní a mimoškolní pedagogiku... Hlas máš hnusný podle sebe?spíš sevzeptam, mas hudební sluch či nemáš? Na tělocvik jsem byla nemehlo hrozný, ne vše jsem jim předvedla tak jak by to melo být, ale stacilo to. K té hudebce, nemusela jsem hrát na nástroj při prijimackach, tam se jen zpívalo a oni zahrali tri tony na klavur a řekli ať jim zazpivam každý zvlášť. ;-) výtvarka úplně na pohodu, nemusíš byt Picasso ;-) sním se zeptat na kterou :-)pedagogickou školu vy jsi chtěla jit?

  • Ahoj, nevím, na jaký pedák bys chtěla jít, ale co zkusit nějaký bez talentovek? Jeden takový studuji (Boskovice, teď budu maturovat) a mám pocit, že bys asi neměla problém se sem dostat :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist