Při kolika stupních má miminko teplotu?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #63498 3.6.2012 11:00

ahojky maminky, chtěla jsem se zeptat, zdá se mi že malý má teplotu, tak jsem mu změřila přes zadeček a ukázalo se 37,5 je to teplota?vím že se 0,5 odečítá, když je to přes zadeček, díky za každou odpověď

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Normální teplota u miminka je 37,5°,ale nejsem si úplně jistá!
    Ps:pokyny z pohotovosti-Za horečku u dětí považujeme teplotu nad 38,5 st., u nižší teploty hovoříme o teplotě výšené. Měření teploty provádíme buď v podpaží (u větších dětí), přesnou informaci o skutečné teplotě dítěte dává však měření v zadečku. Správně měřenou teplotu v zadečku neodečítáme. Zvýšenou teplotu do 38 st. není třeba léčebně ovlivňovat, dítě uložíme do klidu, dbáme o dostatečný přísun tekutin, pobyt ve větrané místnosti. Po hodině teplotu zkontrolujeme. Naopak teplotu 38,5 st. léčíme vždy.

  • Ono se říká ze pres zadecek se ma odecitat 0,5stupne. Maly mel jednou 38,5 se mu tlacili zuby a ja to nechala tak a do rana to bylo dobre. Miminka takovou teplotu mivaji normalne tech 37,5. Mer casteji a uvidis kolik je normalni teplota u tveho mimiska.

  • Teplota do 38,5 je teplota zvýšená - není třeba medikamenty snižovat (případně pouze studenými zábaly, obklady), naopak teplotu vyšší srážet vždy - panadol, zábaly atd.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist