Prevenar 13

Otázku položila: Anonymní uživatelka #94300 31.5.2013 12:06

Maminky prosím o radu jaký máte názor na očkování látkou Prevenar 13???
Očkovat či ne??
Jaká jsou rizika???
Děkuji moc za Vaše názory.

Nám dr. řekla, že nás nutit nebude, že je rozhodnutí plně na nás, ale že by nám ho doporučila. Nechci tady rozdmýchávat žádnou zlou krev, jen jsem od vás chtěla znát váš názor na věc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já očkovat Prevenarem nechala, doporučila mi to dětská sestra.. Chodíme hodně mezi lidi a prý je lepší když je mimčo v kontaktu s více lidma být naočkován.. Spíš více mamin nechává očkovat Synflorix z důvodu že nic nedoplácí, ale když už tak spíš ten Prevenar je tam více látek.. Po očkování jsme neměli žádnou reakci, ani teplotu, ani brek, nic.. neměl bych problém dát ho dalšímu dítěti..

  • petulinkaa1331.5.2013 13:20

    já se radči všeobecne k očkování vyjadřovat nebudu,nebo by tu byl zase boj :-D:-D:-D

  • kadlckova.veronika31.5.2013 14:00

    Já jsem se rozmýšlela, nakonec jsme dali na rady známých a Prevenar naočkovali, žádná reakce nebyla, očkování v pohodě:-)

  • A.t.i31.5.2013 14:11

    Syna jsem nechala očkovat Prevenarem. Žádné vedlejší účinky (horečka atd) jsem u něj nesledovala. Ale teď si říkám, jestli to nebyli zbytečně vyhozené peníze. Před několika měsíci měl zánět středního ucha, proti kterému toto očkování mimo jiné také je. Vím, že to může způsobit i jiné vlivy např. virové onemocnění a u něj to bylo streptokokem. A prevenar by měl být také proti streptokoku. Takže už moc nevěřím, že má nějaký výrazný účinek.:-(

  • Agnes.S31.5.2013 17:52

    Dávala jsem synovi Prevenar 13 a po očkování neměl žádnou reakci. Je zdravý, takže v pohodě, já bych ho doporučila.

  • já sem na tom podobně jako Petulinka, takže sme tímto neočkovali. Rizika jsou jako u každého očkování, navíc v kombinaci s klasickým povinným očkováním. Pokud se rozhodnte neočkovat proti pneumokoků, bude po vás (pravděpodobně) Dr chtít podepsat reverz, že ste si vědomi toho, co se může stát, když proti nim nenaočkujete (i když je to očkování nepovinné).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist