Přetáčení v batolecím veku

Otázku položila: Bývalá uživatelka #10955 30.4.2011 12:35

Mám dotaz malý má 7 měsíců a jeste se mu nechce překulovat.Snaží se ale je radši na zádech moc se nesnaží.Sedí a chce chodit za ruce po nožkách nejak to vše preskocil.Budeme cekat říkala doktoprka do konce 8 měsíce a pak budem pý chodit na rehabilitace a pokud to nepude tak na silové.Poradte jak ho donutit aby se pretácel?cvicím sním ale ne chce a breci u toho.

Díky moc za pomoc jsem zvědavá jak se to bude s ním vyvíjet dál.Doufám že to bude ok a nebudeme muset chodit nato silové cvičení.Brečela bych já i on.

JO HOLKY VYZKOUŠELA JSEM TO S NÍM BEZ PLÍNY A JE TO FAKT ŠLO MU TO DALEKO LÍP.SICE S POMOCÍ ZA NOŽKU ALE ZPÁTKU SE UŽ PŘEKULUJE SÁM.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky,
    tak to to nějak hodně přeskočil. Náš malej má 6 měsíců a přetáčí se oběma směry, i když na zádíčka mu to ještě nejde tak dobře jako na bříško. Motivovala jsem ho především hračkami, které jsem dala okolo něj a když ji chtěl, musel se snažit. Dopomáháním by to asi být nemělo, měl by na to přijít sám. Pokud sám sedí, pak ok, ale to vození za ruce nedoporučuji, oni toho prďolkové chtějí hodně, ale musí na to přijít sami. Ten náš neposeda by už taky rád seděl a lezl. pěkně se vzteká, že mu to nejde, ale já ho nechávám být :-))

  • cudla30.4.2011 22:28

    Já mám 6 měsíčního syna,je to u nás stejné jako u janule.Otáčí se hlavně ze zad na břicho,opačně mu to ještě dělá trochu problém.Jinak poprvé se překulil sám,když byl úplně nahatý a pak to taky nejvíc trénoval když jsem ho svlékla.Asi to jde bez té plenky líp...
    Ale neboj,doktorka určitě ví co říká,i kdyby jste na tu rehabilitaci chodili,nebudete ani první ani poslední a určitě se to brzy srovná.Hlavně klid,moc nesrovnávej s jinými dětmi,každé je jiné.Některé potřebuje pomoci víc,jiné míň.Jo a jak psala janule,za ručičky nevodit i když chce chodit.Ještě má čas a takoví napomáhání je většinou spíš na škodu.

  • cudla2.5.2011 20:28

    Tak to jsem moc ráda,že byla rada užitečná.Vidíš jak máš šikovného prcka :-))

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 531 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist