Přestup z učebního oboru na maturitní

Otázku položila: Anonymní uživatelka #395563 11.10.2018 15:04

Zdravím! Je možné teď přestoupit z učebního oboru na maturitní? Popřípadě jak. Jsem na čísnici a vůbec tam nejsem spokojená, na základce jsem měla od 8 třídy v pololetí na vysvědčení 5. Nejsem blbá, jen jsem byla před tím líná, teď toho lituju a doufám, že je teď možnost přestoupit na maturitní obor.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ve tvé otázce chybí podstatné informace: 1. jestli Vaše škola provozuje kromě učebních oborů i ty maturitní (zde je rozhodnutí na řediteli školy) 2. Pokud ne (tj. škola má jen učební obory bez maturity), záleží na tom, kam bys chtěla přestoupit (na jakou školu). 3. Přestupy se obvykle realizují buď v září, nebo až se začátkem kalendářního roku. 4. Přestup sám je možný dvěma způsoby: a) buď se přihlásíš do normálního výběrového řízení a po přijetí nastoupíš do 1. ročníku od začátku, nebo (méně časté) možnost b) přestup kdykoli. Musel by to odsouhlasit ředitel nové školy. Otázka je, jak bys svou žádost odůvodnila. Předpokladem úspěšné žádosti je prokázat dobré (nejlépe vynikající) studijní výsledky, a to před pololetním vysvědčením asi nepůjde. 5. Záleží také na tom, na který obor bys chtěla přestoupit - jsou obory natřískané, a obory volnější, tam by byla snažší cesta. Vždy záleží na řediteli té přijímající školy.

  • Risu11.10.2018 16:57

    Jestli si v prvaku a jsi schopna zabrat, jde to. K nam tehdy prestoupila "kosmeticka" v pulce rijna a uspesne odmaturovala ;)

  • Zanthia112.10.2018 5:28

    Pisatelka nepíše jestli má hotové základní vzdělání. Pokud měla od 8. třídy 5, musela dělat reparát a pokud ho neudělala, je možné, že nemá 9. třídu hotovou. Pak by asi na maturitní obor nemohla. Musela by si dodělat 9. třídu, na to se taky podává žádost, pokud překročíte standartní dobu zakládáního vzdělávání.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 661 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist