Prestup na jinou školu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #368679 30.10.2016 19:47

Ahoj :)
Chci prestoupit na jinou skolu. Aktualni skola me nebavi, a zjistila,jsem, ze jsem se rozhodla spatne. Chci prestoupit, ale mamka mi to nechce dovolit, pry si mam dodelat maturitu na tady te skole a pak jit kam chci, ale ja nechci jit ve 20 znovu na stredni. Mimochodem jsem ve druhaku. Prosim o radu. Dekuji :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já měnila školu na konci prváku a šla jsem znovu do prváku. Přítel nedával školu a ve druháku přecházel z jednoho oboru na něco ale úplně odlišného a stačilo jen dodat vysvědčení a po dohodě s ředitelem udělat rozdílové zkoušky z předmětů, které byly na druhé škole. Přes prázdniny se to doučil v srpnu složil rozdílovky a v září nastoupil do třeťáku jiné školy. ;-) Je to jen o dohodě. Jen jde o to, aby ses nerozhodla špatně i na té druhé škole :-)

  • babillage30.10.2016 21:24

    Prestup je mozny pouze pokud se jedna o stejny typ skoly se shodnymi predmety a jejich sylaby a to na zaklade vyhoveni zadosti reditelem skoly prip. k tomu dal uspesnym slozenim rozdilovych zkousek u rozdilnych predmetu.
    Pokud se ale nejedna o prestup (skoly se zcela lisi, tudiz tak nebo tak bude zadost na "chtene" skole s nejvetsi pravdepodobnosti zamitnuta), tak je moznost pouze udelat prijimacky a zacit novou SS od zacatku.
    Nazoru mamky se nedivim. Krom toho se da situace elegantne vyresit dodelanim one SS a po ni zmenit specializaci na VOS nebo VS a ne opetovnym studovanim dalsi SS. Tim by se tzv. vlk nazral a koza zustala cela.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist