Přestup na jinou SŠ

Otázku položila: Anonymní uživatelka #412730 24.4.2021 2:14

Dobrý večer,
studuji obchodní akademii, jsem v druháku. Mám ve škole problémy a místo toho, aby se to lepsilo, je to jen horší. Ať jde o spolužáky, vycházení s učiteli nebo známky. Za některé problémy si mohu sama, něco bylo způsobeno dlouhodobým zdravotním problémem, který se ale u mnohých nesetkal s pochopením. Stále více uvažuji o tom, že bych od září přestoupila na úplně jinou školu a jiný obor, protože ten psychický tlak už nedávám a jiný obor by mi vyhovoval více. Stratila bych tím ale 2 roky studia, jelikož rozdílové zkoušky bych neudělala, takže bych začínala znovu od prváku. Myslíte si, že je to dobrý nápad? Budu ráda i za sdělení zkušeností, jak se takový přestup řeší atd., díky moc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Rebeca25.4.2021 1:26

    Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze pokud tam vazne trpis a vis, ze tudy se v zivote ubirat nechces, doporucuju prejit jinam. Sama jsem byla v identicke situaci, ale nechala se rodinou dotlacit k tomu, abych tu skolu dodelala, ale v dusledku jsem na tom akorat tratila, protoze jsem misto toho mohla delat neco, co me doopravdy bavi. Takhle jsem chodila na skolu, ktera mi neprinesla vubec nic, jen rodina byla spokojena. Rozhodne ne ja.

    Nekoulala bych se na to stylem, ze ztratis dva roky - je to cenna zkusenost. Nektere cesty v zivote jsou proste slepe a clovek by byl sam proti sobe, kdyby se jich odmital vzdat. Jsi jeste mlada, zivot mas pred sebou a je skoda ho stravit na skole, kde nejsi spokojena, a ten obor jako takovy te nelaka. Ve spatnym vztahu bys prece taky nezustavala jen proto, ze jste spolu uz dva roky. :)

    Doporucuju si to ale promyslet, aby to fakt bylo rozhodnuti na zaklade faktu, a ne treba jen v nejakem nahlem pohnuti emoci. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist