Přestup na jinou SŠ

Otázku položila: Anonymní uživatelka #325503 2.6.2016 20:02

Ahojte, jsem na pedagogické škole v prvním ročníku, je to soukromá škola, ale vůbec tak nevypadá, odešlo už 13 učitelů a vystřídaly se mi dvě třídní za dobu co tam jsem, prostě je to škola, kde bych ani do čtvrťáku nedošla. Chceme s kamarádkou přejít na pedagogické lyceum od září s tím, že bychom dělaly rozdílové zkoušky a nebo bysme začaly znovu od prváku, do druháku od nás se hlásí moc lidí, a tak všechny stejně nebude moct vzít. Chci jít po střední na policejního psychologa, ale jsem špatná z toho, že bych znovu šla do prváku, i když na tu školu chci, takže bych v druháku měla 18. Myslíte, že rok není tak strašný? Máte někdo takovou zkušenost?

  • 03.06.2016 18:19:57 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy2.6.2016 20:11

    Ahoj :) Sice nevím, jak na vaše studium má dopadl vyhoz učitelů, ale to je jedno. Řekla bych, že každý druhý se ne úplně trefil s výběrem SŠ, plno lidí přestupuje. Můžete zkusit požádat o přestup do 2. ročníku, třeba mají zrovna slabý ročník a dostanete se tam. Ale jít znovu do prváku není žádná ostuda, může to být každému jedno :)

  • Rok problem vubec neni. S nami do prvaku nastoupila o 4 roky starsi holka a uplne v pohode. Nemusis se bat :-)

  • piprdka3.6.2016 6:16

    Na podmínky přestupu se optej v té nové škole (možná budou mít nějaké info o přestupech zveřejněné i na stránkách).. Pokud by se obsah osnov prvního ročníku nijak zásadně nelišil a ty bys ho řádně ukončila, tak by tě měli nechat přestoupit.. pokud ale kapacity dovolí..

  • Rok není ostuda já jsem třeba přestupovala kvůli šikaně a šla jsem mezi o rok mladší a bylo to v pohodě a ve 4. ročníku jsem byla hodně nemocná a nebylo možné chodit do školy tak jsem si dala roční posun. Střední školu jsem tak vlastně studovala 6 let a k maturitě jsem šla s o dva roky mladšíma lidma a bylo to v pohodě a ještě jsme tam měli holčinu které bylo 25 a 36 letou maminu od dvou dětí ta taky studovala s námi a všechno v pohodě. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 559 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist