Přestoupení na novou školu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #54113 3.12.2011 15:55

dobrý den, chodím do 8. třídy a chodím do jedné školy která není moc dobrá. Jde mi to tam, ale možná že je to proto že v té škole se prý nic nenaučí a já chci jít na střední na gympl. V létě jsme se stěhovali a je to asi 3 minuty pěšky do jedné jiné základní školy, která je prý dobrá. Mamka se mě ptala jestli tam nechci chodit a že bych tam nastoupila od ledna. Já nevím co mám dělat. Jsem taková stydlivá nevím jak to probíhá a bojím se že si nenajdu žádné kamarádky.(a věřte že když já nemám kamarádky jsem ztracená.. :D) Nevíte jak to přesně je? První den v nové škole - navíc když to ani není od začátku roku?? Bylo by to pro mě dobré, jednak kvuli tomu gymplu (protože lidé co šli z mojí školy na gympl měloi většinou pak na gympu asi 4.) a taky jednak kvuli tomu že to mam dost blízko. Normálně do školy vyhcázím na autobus v 6:45 a tady bych mohla vyjít až o hodinu dřív.
Jsem taková , že musím znát všechno do detailů než to doopravdy zkusím. Nemám ráda když mě něco překvapí a bojím se že se ztrapním. No celkově se ještě můžu rozhodnou t jestli zůstanu v naší zaostalé malé škole nebo jestli pujdu na tuhle lepší kousek od domova. Kdybych tam ale šla musela bych opustit své kamarádky a zvyknout si na nové prostředí a na novou školu. Hrozně se stresuju z každé změny ...

jak to bude z rozvrhem? dá mi ho třídní učitel/ka ? A budu se muset před třídou představit? Věřte že já když musím mluvit před hodně lidme třesu se jak osika a červenám jak rajče. :(

Díky moc za odpovědi.. :) Jsem moc ráda že tu můžu napsat kdykoliv mám nějaký problém a když mi s tím někdo poradí.. :) nevím co bych bez Vás dělala .. ;)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek893.12.2011 17:44

    Já souhlasím s anonymkou. Nejde říct, že když tvoji kamarádi měli na gymplu čtyřky, že bys je měla taky. Víš ono na toho rok a půl už to možná ani nemá smysl přecházet na jinou školu, protože věř tomu, že každá škola má svůj systém výuky a určitě by ti zabral nějaký čas, než by sis na ten systém zvykla. Pokud se dobře učíš a máš zájem, tak se můžeš sama vzdělávat i doma, nemusíš dělat jen to, co dělát ve škole :) Potom by ti to určitě pomohlo dostat se na gympl a mít tam dobré známky. Na střední škole je to o tom, jak si dokážeš učení naplánovat a rozvrhnout a jak moc seš ochotná se učit. Na základní škole probíhá výuka spíše tím stylem, že žákům je většina věcí přímo naservírovaná, ale věř, že na střední škole už to bude spíš o tom, jak budeš ty jevit o studium zájem. Podle mě základní škola nemá nijak zásadní vliv na střední školu. Z mých zkušeností mi základní škola pomohla se na střední školu dostat, ale také je to díky tomu, že jsem se na příjimačky připravovala, střední škola už pak nemá nic společného se základní školou, je tam úplně jiná výuka. Alespoň já to tak měla :) Jinak, rozvrh by jsi určitě dostala od třídní učitelky a myslím si, že žádné představování před třídou neprobíhá, učitelka by ti nejspíše dala rozvrh a ty by jsi pak s ostatníma chodila na jednotlivé hodiny.

  • Taky si myslím, že to nemá na ten rok a půl smysl. :) Já šla na gympl z 5. třídy, naši mi koupili odněkud plno zkušebních SCIO testů do matematiky, češtiny a všeobecných studijních předpokladů a sem tam jsem je doma dělala, tak 2x týdně. Samozřejmě jsem se vztekala a nechtělo se mi, ale na gympl jsem se dostala a byla jsem tuším 8. u přijímaček. :) Takže tak. Všechno je to o tobě a o tom, co pro to, aby ses dostala, uděláš. Sama si zkus vzorové testy, hodně čti, koukej na anglické filmy/seriály s titulky. A pak to půjde. :) Držím pěsti.

  • Ohledně toho gymplu, podle me to nejde říct, že zrovna i ty budeš mít 4. Protože kdo se učit umí, je schopen zvládat hodně učení najednou, učí se rychle, tak je jedno, jaké má znalosti ze ZŠ, samozřejmě tomu pomůže, když jich máš dost, protože si to vlastně jen opakuješ, ale vždycky Ti tam přibyde něco nového, ale pokud nemáš problém se naučit, tak to nehraje žádnou rolu, jakou ZŠ máš. Alespoň dle mého názoru.
    A jinak jak se popisuješ, celkem mi připomínáš mě. Ale to je vedlejejší.
    Ono je těžké přejít na jinou školu, ale věř, zvládlo už to tolik lidí, i v půlce roku, že to zvládneš i ty. A přestěhovat si se taky přestěhovala a v podstatě kamarády, které jsi měla v předešlém bydlišti jsi taky zvládla nechat je tam, tak to tak uděláš i se školou. Neboj, myslím si, že to nebude tak hrozné. Teď už jen otázkou je, jestli na rok a půl má smysl odcházet.

  • Ahoj,záleží jenom na tobě jak se rozhodneš. S přestupem mám zkušenosti, tak ti je napíšu a zase tak moc se nehroz, ono všechno zlé je pro nšco dobré.
    Já jsem přecházela na začátku října ve 4. ročníku na střední a to proto, že jsem udělala průser a musela jsem odejít ze školy kde jsem měla kamarády a na kterou jsem byla zvyklá. Nejbližší škola stejného oboru je soukromá, takže jsem navíc kvůli vlastní blbosti vyplázla 15 tisíc za školné. Na nové škole byl úpně jiný systém učení, skoro žádné učebnice, všechno přes prezentace na pc. Navíc byly rozdíly v osnovách, takže rozdíly jsem se musela doučit a že toho nebylo málo. Ale myslím si, že na základce zase takové rozdíly nebudou, tady se jednalo o odborné předměty ze kterých byla maturita. Hned první týden co jsem tam byla se dověděli proč jsem musela přejít a pak už to se mnou jelo. Všechny průsery se házely na mě, ve třídě jsme byly samé holky a určitě víš jaké holky umí být. Pořád do mě nějak ryly, ponižovaly mě, vyvrcholilo to tím, že mi do nových bot daly pastu na zuby. Tehdy do školy vletěli rodiče a že to nahlásí na policii jako šikanu. policie do toho nešla, stačilo prošetření od ředitelky a trošku se to uklidnilo. Poslední 2 měsíce jsme měli předmaturitní praxi, kde už jsem byly rozdělené na ty skupinky jak budeme maturovat. Tam kde jsem byla já byly zrovna dvě holky které proti mě šli nejvíc. Měli jsme takovou hodně ráznou učitelku, schválně nás dávala ať pracujeme spolu. Během této praxe jsme se skamarádili aspoň natolik aby jsme vedle sebe mohli normálně fungovat a spolupracovat.
    A teď abych shrnula jak to vidím já. Do kolektivu jsem zase tak úplně nezapadla, ale bylo tam pár holek se kterýma jsem se skamarádila a pokecala si s nima. Co se týče učení, ze začátku toho bylo víc, než jsem se do toho dostala a dohnala ty praktické předměty. Bylo tam víc učení, to co jsme na staré škole měli jako dvě maturitní otázky, tady to bylo jako jedna. Ale nelituju že jsem do té školy šla. Řekla bych že mě připravila na výkon studovaného oboru líp než ta stará, takže v tomhle se musím zastat soukromých škol. Není pravda to co se říká, že na soukromé tě skoro nic nenaučí, prostě to jen odhrkají a hotovo. Možná právě proto že si to zaplatíš tak tě toho naučí víc.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 559 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist