Přehnaná žárlivost

Otázku položila: Anonymní uživatelka #28862 7.7.2011 15:29

Ahoj holky, poslední dobou mě trápí jedna věc.. S přítelem jsme spolu 15 měsíců, všechno klape, vztah je bez větších konfliktů a kdyby nebylo mojí přehnané žárlivosti, dal by se snad pokládat za dokonalý. Jenže- poslední dobou, asi tak půl roku, jsem strašně žárlivá.. Žárlím snad už na každou holku, kterou potkáme na ulici. Nikdy jsem taková nebývala, na začátku našeho vztahu mi spíše vadila přítelova žárlivost.. jenže to, co teď předvádím já je fakt neskutečný. Asi je vám jasný, že přítele to dost štve, když žárlím a v podstatě nemám důvod, nemám ani žádné podezření z nevěry nebo tak.. Prostě mi jen vadí, že kouká po jiných holkách (Jo, je to fakt trapný..).. Vím, že tím níčím náš vztah a nejsem si jistá, jak dlouho to takhle ještě pujde, protože já osobně bych to asi moc dlouho nevydržela. Jak se mám změnit? Máte s tím nějaká z vás podobné zkušenosti? Jak se prostě uklidnit a nechovat se jak kr**a?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Taky žárlím... Je to prostě ve mně, taková jsem. Ale za tu dobu, co jsem s přítelem, jsem se naučila mlčet. Nic neříkám a teď se snažím o to, aby ta žárlivost byla menší, snažím se kontrolovat. Vždycky, když mě ta žárlivost přepadne a já jsem s přítelem, zhluboka se nadechnu, políbím ho a on mi řekne "miluji tě" a pak je to lepší a všechny "jedovatosti" spolknu.
    Narovinu jsem mu řekla, že jsem žárlivá a asi nikdy žárlit zcela nepřestanu, ale na druhou stranu i on je žárlivec a musím říct, že to na něm taky vlastně miluju. :))
    Ono trocha žárlivosti neuškodí, ale nesmí se to nechávat zajít do krajností.
    Pokud je váš vztah, jak říkáš, dokonalý a kazíš to jen ty svou žárlivostí, tak se nad tím zkus zamyslet - chtěla bys opravdu ztratit milujícího člověka, se kterým prožíváš něco neskutečného, něčím tak hloupým, jako je chorobná žárlivost? Vždycky si tohle připomeň a bude dobře, věř mi. :))

  • Vsichni chlapi se divaji po ostatnich holkach,jedni vice okate druzi mene,ale to neznamena,ze Te hned podvadi. Navic cim vic mu budes davat najevo,ze Ti to vadi tim to muze byt horsi. Co bych udelala byt Tebou je to,ze bych si s nim sedla,rekla mu,ze Ti vadi,kdyz se ve Tve pritomnosti pokukuje po ostatnich holkach.Ze mu sice veris,ale vadi Ti to a jak by bylo prijemne jemu,kdybys delala to same. Pokud vsechno ostatni je ve vasem vztahu OK a bez problemu,verim,ze to zvladnete a nebudes to tak resit. Nezapomen,ze zarlivost je vlastne jen nedostatek vlastniho sebevedomi a sebeduvery. Verim,ze pritel je normalni a bude se aspon pred Tebou krotit:).Drzim palec,verim,ze to zvladnes!

  • Taky jsem byla dřív hodně žárlivá a měla jsem i důvod, můj kluk je "moc oblíbený," hlavně u slečen... Ale teď už vím, že chodí se mnou, já jsem jeho jediná :) kolem jsou možná holky co se mu líbí, ale jedna jediná, kterou miluje ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist