Predmanzelska smlouva

Otázku položila: Anonymní uživatelka #395227 17.1.2019 19:06

Ahoj chci se optat nekoho jestli ma chtela bych predmanzelskou smlouvu aby v tom bylo ze za manzela nebudu v zivote platit zadne dluhy ma jo nekdo take kolik stoji a jak to probiha?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Porad se s Advokátem , ten ti řekne víc než my tady :-)

  • piprdka18.1.2019 8:06

    ´"Předmanželská smlouva" je jen neoficiální název pro smlouvu, kterou uzavírají snoubenci pro modifikaci společného jmění po uzavření manželství (až tímto okamžikem nabývá smlouva účinnosti). Obecně platí to, co už psala petulinka13: každý si nese odpovědnost za dluhy, se kterými do manželství šel. To není třeba nijak upravovat, vyplývá to ze zákona. Předmanželská smlouva se uzavírá pro případ budoucích rizik (vznik nových dluhů během manželství atd.) Je potřeba uzavřít ji v podobě veřejné listiny - tzn. notářského zápisu a cena se bude pohybovat řádově v tisících.

  • Neviem, ako v ČR, ale na Slovensku sa napríklad takáto zmluva vôbec uzavrieť nedá, nie je to nijak upravené zákonom.

  • petulinkaa1317.1.2019 21:52

    Pokud si vezmete dluh v manželství, jde za vámi oběma ať chceš nebo ne a pokud ma něco ještě před manželstvím, jde to jen za ním, tedy takto to řikala kamaradka co tohle řešila skrz bývalého, že ji právník vysvětloval, zkus se zeptat spíš tedy toho právníka jestli to je takto pravda.

  • My s manželem ji máme, protože manžel má rizikovou práci, kde může chybou způsobit škodu. Díky této smlouvě na nás v takovém případě nemůže přijít exekutor do domácnosti. Ve smlouvě je uvedeno, že manželstvím nevznikne společné jmění vyjma běžného vybavení domácnosti (to je tak jako tak společné). Nevím o tom, že bychom něco platili, ale to bude asi tím, že tchán je advokát a vše zařídil.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist