Předkožka u chlapců

Otázku položila: Anonymní uživatelka #349055 10.5.2018 13:46

Syn 2 a půl roku má půlku předkožky volné a půl přirostlé.Vím,že jsou 2 směry ohledně přetahování.Malý si s ním ve vaně hraje sám,občas nenásilně i my.Doktorka to neřeší.Zajímají mě konkrétní vaše zkušenosti s tou problematikou?Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Syn 5 let, má podobně, na jedná straně volné, zhruba na třetině ještě ne. Dr. nám dala mastičku kortikoidy, takže jednou za čas týden až dva mažeme. Občas se mu vždy kousek uvolní. Příští týden jdeme na 5letou prohlídku, tak uvidím. Ale teď se to nijak násilně neřeší myslím cca do 7 let. Ale co dr., to názor..Důležité je, aby se mu pod předkožkou nedržel maz a nedělaly záněty

  • Pokud nemá žádné problémy (záněty apod.) tak stahovat dál a neřešit. Doktorka říkala, že do konce puberty se to neřeší a často se předkožka do té doby uvolní. Hlavní je nenásilně a pravidelně přetahovat :-)

  • Pokud nemá problémy,tak bych neřešila a nechala to na přírodě. Pokud problémy jsou, tak se to bohužel musí řešit dřív,ale není o co stát - zkušenost mám se všemi třemi syny bohužel.

  • Mám dva syny. Jeden v sedmi letech nás pediatrička odeslala na urologii, že se to musí řešit, protože měl předkožku přirostlou a dala kortiokoidovou mastičku, ale při objednávání na urologii mi bylo řečeno, určitě nemazat a zkoušet přetahovat ve vaně při koupání. Na urologii dr. mu předkožku odlepil a dal mastičku na mazání zahojení.
    Druhý syn 21. měsíců - začali jsme přetahovat už v roce a půl, má dlouhou předkožku a byla také dost přichycená, dostali jsme kortikodiovou mastičku, ale po zkušenosti s urologem jsem ji nepoužila, ale používám na mazání meruňkový olej a ono to povolilo a už skoro přetáhneme.
    Tak takové mám zkušenosti :)

  • Lenouch2321.9.2020 21:20

    Nezkoušela jste třeba nějaké mastičky nebo koupele ?

  • Majus4.10.2020 22:37

    Hodně známá je pinďa mastička od altaherby plus teda mají ještě koupele, tak to zkus vyzkoušet :)

  • Lenouch2319.10.2020 10:27

    Děkuji moc za doporučení ! Používáme ji cca dva měsíce a je tam znatelné zlepšení ! Nechám vám tu maminy odkaz protože je to cenově dostupná mastička a opravdu pomáhá www.pindamast.cz

  • Majus30.10.2020 10:17

    Tak to jsem ráda, že to pomohlo :) čtu o tom čím dál víc, tak na tom určitě něco bude :) altaherba toho má víc, užíváme teď ty jejich kapky tak snad budou mít taky tak super účinek www.altaherba.cz/kouzelne-kapky-tinktura

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist