Přechozený vztah

Otázku položila: Anonymní uživatelka #31008 18.3.2011 9:32

čau holky, co si myslíte o přechozených vztazích? Máte s tím některá zkušenost? Četla jsem, že po 4-6 letech vztah samovolně vyšumí.. S přítelem jsme teprve 2 roky, ale známe se už přes 10 let - myslíte, že to může rozpad vztahu urychlit?
Píše se o tom třeba tady:
http://ona.idnes.cz/prechozeny-vztah-muze-zachranit-spolecny-projekt-radi-psycholog-p96-/vztahy-sex.aspx

Jenom bych chtěla dodat, že "přechození" se má týkat jen lidí, co spolu zatím jen chodí.. Chápu to tak, že po určitý době je prostě potřeba udělat další krok - vzít se, mít děti.. a když tomu tak není, tak se ti dva po čase rozejdou..
Jinak naši jsou spolu 35 let, takže nejde o to, že bych něvěřila, že to jde :-)
Spíš mi šlo o to, jak dlouho spolu jen "chodit", aby to nezůstalo na mrtvym bodě..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • cudla18.3.2011 10:17

    vztah podle mě vyšumí vždy,když se dlouho "stojí na místě",a je jedno jestli je to po dvou letech nebo po deseti.Zkrátka všechno se musí nějak vyvíjet a někam směřovat.Můj vztah tenkrát ztroskotal po 6 letech - začala jsem toužit po dítěti,partner ne.Ty roky před rozchodem jsme cestovali,zařídili bydlení a pak najednou nic nového nepřicházelo,stagnovalo to a oba jsme o dalším kroku měli jinou představu...

  • Ahoj,
    já jsem s přítelem 6 apůl roku a vyšumělé mi to nepřipadá. Samozřejmě proběhly různé krize a blbá období, ale jedem dál a máme se fajn.
    Jediné , kdy mi to přišlo jako vyšumělé a přechozené bylo, když já toužila po mimi a on pořád ne a ne.. to jsem měla z toho depky.. Ale už je to všechno ok a jsem ve 29.tt :-)
    Na těch server jak jsi dala odkaz, píšou různé kraviny. Záleží jen na Vás dvou, jak si poradíte s problémy a jak si budete umět vztah osvěžit..
    Já si třeba ještě pořád přijdu bláznivě zamilovaná, i když bych ho někdy roztrhla :-)

  • kdyz uveris tomu, ze se vam to rozpadne, tak se tak opravdu stane. je to jenom o tom, jak vse nechas v hlave pracovat. cista sugesce. radim necist podobne clanky a vubec o konci neuvazovat. prosimte jestli se milujete proc myslis na to, kdy se milovat prestanete???? uz tohle mi prijde divne... moji rodice jsou spolu pres dvacet let. dokonce maji svoji firmu kde oba pracuji, tzn vidi se 24 hodin denne a jasneze si obcas lezou na nervy, ale miluji se a o konci by je ani nenapadlo premyslet. v tomhle nase obdivuji. fakt ze jo.

  • ¨je to o lidech a vzah musí jít pořád za nějakým cílem...zamilovanosst, chození, společné bydlení, svatba, děti, jejich výchova, vnoučata atd...nesmíte zamrznout na mrtvém bodě, my se brali po 7 letech společného bydlení, jsme spolu 11 let a pořád poho, samo občas nějaký mrakk je, ale toje normální...

  • dneska mi děda vykládal jak babička minulej týden odešla z ložnice a on myslel že šla na zachod a pak ji našel jak spí v obyvaku, ptz chrápal, tak si šla lehnout jinam aby se vyspala. Poprvé za 52 let ho nechala samotnýho v ložnici a on z toho byl celej pryč. :-) myslím že žádný společný projekty kromě dvou dětí neměli a jsou pořád štastní že jeden druhýho mají. je to hlavě jak píše bumik. když se chce tak to jde :-)

  • alimos19.3.2011 9:11

    Já jsem s manželem přes čtyři roky a je to pořád krásné :) Jaké si to uděláš (samože se musí snažit oba) takové to máš :)

  • ahoj :-) musím se taky přidat. Jsme spolu s partnerem už přes 6 let, samozřejmě to po takové době do stereotypu upadne, ctě nechtě. Jen je otázkou jestli je menší nebo větší. Jinak občas si říkám, jestli není chyba tak dlouho spolu jen chodit, někdy mě strašně štve, že se ženit nechce, ale na druhou stranu si říkám, že takových párů je dnes mraky. Záleží jaký postoj máš k dlouholetým vztahům, které stojí na místě.

  • My to měli takhle: po 6 letech bydlení
    po 10 letech svatba
    po 11 letech 1 dítě
    po 16 letech další
    nyní 18 let spolu .....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist