Přechod na UM v 9 měsících

Otázku položila: Bývalá uživatelka #175024 25.10.2018 21:20

Zdravím, vypadá to, že budu muset za chvíli přestat kojit (rozjela se mi hyperfunkce štítné žlázy a chtějí mi nasadit léky které se s kojením neslučují) ještě mám jednu kontrou za dva týdny a když to bude pořád špatné tak bych asi měla ukončit kojení co nejdříve a nasadit léky.. máte s něčím podobný zkušenosti, jak na to? dcera je docela jedlík na příkrmy, už kojíme v podstatě jen v noci, odpoledne a večer a většinou se mi podaří přes den odstříkat dostatek abych toho udělala kaši.. když skončim s kojením kolik dávek UM byste dávali? jsem z toho dost špatná, plánovala jsem kojit minimálně do roka spíš déle a i když už není úplně malá tak stejmě mě to neskutečně štve... a máte případně nějaké tipy na UM které by dobře sedlo? děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Skúsenosť nemám, ale chcem ti povedať, aby si sa tým netrápila. Najdôležitejšie obdobie kojenia je prvý polrok, potom to samozrejme má pre dieťatko benefity, aj pre peňaženku :-D Ale v zásade dcérke prechodom na UM neublížiš ani ju vyslovene o nič dôležité neukrátiš. 9 mesiacov je úplne super... A čo sa týka značky, to je veľmi individuálne, každému dieťatku vyhovuje niečo iné, doslova. Ale podľa dtestu je najlepšie mlieko hipp, druhé miesto obsadila beba a tretie babylove.

  • souhlasím, že to nejdůležitější už jsi dala a pokud to ze zdravotních důvodů nejde, tak je to pochopitelné.
    já musela kvůli lékům ukončit kojení dítěte ve 2 letech, i když byl prcek závislák. problém u nás byl, že když jsem to zkoušela před rokem věku, a zkusit alespon dát UM, tak mi UM prostě odmítal a to několik značek.
    UM bych dávala tak 2x denně v závislosti na počtu mléčných příkrmů.

  • petulinkaa1326.10.2018 9:35

    No UM budeš muset zkusit které ti bude pít 🤔 většinou je s dětmi na MM pak s UM problém a nechtějí ho, ale jsou výjimky, takže bych zkusila koupit malé balení buď Beby, Nutrilonu nebo Hipp (jsou z UM nej) pak i Sunar premium třeba, ale rikam, spíš je důležité, aby prckovi sedlo a chutnalo mu. U starsi i teď mladsi dcery mam Nutrilon a ok, takže zkusit co sedne u vás. Jinak nám je 9 měsíců a dávám ráno po probuzení 180ml a večer před spaním 180ml (někdy 150ml) pokud nezaradis kasi s UM nebo jogurty tak se snažit držet kolem 500ml alespoň mleka, my máme těch 360ml plus jogurt nebo kasi, aby tu 500ku mela dene.

  • stupidiack26.10.2018 12:33

    Já jsem taky kojila jenom do 9 měsíců, protože jsem měla tak málo mléka, že se malý budil v noci každou půlhodinu. Takže jsem se nestresovala, a i když za to asi dostanu hodně mínusů, hned jsem dávala kravské mléko, sunar vůbec. Syn ho zvládal dobře a neměl s tím sebemenší problém nebo nesnášenlivost.

  • Mám taky problém se štítnou žlázou beru na to LETROX a kojení mi zakázáno nebylo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist