Prdíky u novorozence

Otázku položila: Ivka82 16.2.2012 11:31

ahoj holky jsem čerstvá maminka týdeního miminka a nějak nás trápí prdíky. Tak jsem se chtěla zeptat jestli můžem tak brzo použít nějaké kapky,aby malému trochu ulevla. Nebo je to třeba konzultovat s Dr.? Jinak mažeme bříško pubíkem nebo cvičíme s nožičkama.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No, věttšina kapek je až od ukončeného 1. měsíce, včetně těch probio, takže se zeptat v lékárně, které by ti dali takhle brzo, ale jinak bych dala aspoň po lžičkách odvar z fenyklu nebo kmínu, to docela pomáhá taky, i když nám nepomáhalo nic, jen přiložení k prsu, kdy se aspoň sklidnil, trochu poloha na klubíčko, kdy prdíčky šli pěkně ven a nosit a nosit, kapky zabraly vždycky jen na týden, 14 dní a museli jsme je vyměnit za jiné, jinak se to naopak zase zhoršilo. Čaj jsem já osobně nedávala, pila jsem ho sama, co by kojící na hektolitry a snažili jsme se dělat všechno, co se radí, ale nic nepomohlo, trvalo to tři měsíce a byl kllid....ono je to hlavně způsobené nevyzrálým bříškem a anatomií toho pidi tělíčka a někdy ty rady zaberou, někdy ne...tuhle ttu někdo psal, že dělal odvar z fenyklu a cibule, což mě docela překvapilo, nám cibule dělala zle i rozvařená v jídle, takže jsme museli začít vařit úplně bez ní, musela jsem z jídelníčku vyházet čerstvé pečivo, nadýmavá jídla a to pomohlo aspoň trošku, ale poptej se, třeba vám to zrovna zabere....

  • ahojky náš malej se taky týden po návratu z porodky kroutil jak had, ale neplakal. Zašli jsme za dr. a ta nám napsala kapky Sab. brali jsme jen malé množství a to tři dny. Pak to bylo o hodně lepší :-)

  • Jak rikas vsechny produkty jsou az od 1mesice,ale mi davali infakoil a ten nam pomohl.Ale ten mi poradila kamoska az ve trech tydnech, do te doby jsme bojovali a davali jen tresnove nahrate pecky, pupik nam nepomohl vubec.

  • Espumisan je od narození, bereme ho,ale žádný zázrak to taky není. Prdíky prostě jsou a budou a jediné řešení je zaspat to, prostě ho nějak uspat.

  • po vyzkoušení všeho možného (gely, kapky, odvary) nám jako jediná možnost zabrala teplá koupel v koupacím kyblíku. Prdíky nás trápily do půl roku.

  • no, já u malého vyzkoušela snad všecky přípravky a efekt nic moc. U prvního syna zabíraly kapky BABY CALM ( od 1 měsíce ). U druhého ne, ale sestřenice měla LEFAX a ten jim pomáhal, ale vyzkoušený nemám. My tedy hopsaly na baloně ( gymnastickém ) a to zabíralo - malý v zavinovačce a já s ním v náručí pohupovala....to jediné ho tak uklidnilo...ale chce to čas no až se začne bobek trošku hýbat , zlepší se to....Espumizan ani SAB Simplex nepoholy vůbec.

  • Různých pomůcek je na to plno, ale nic není asi žádný zázrak, taky s tím bojujeme a trápíme se. Masírujeme pupíkem, cvičíme s nožkama, dáváme teplé na bříško, střídáme kapky espumisan a sab simplex, já piju čaj pro kojící, nejím nic nadýmavé, ale stejně... večer co večer, přesně v 7 to začíná a jediné co se dá dělat je nosit ho na rukou a snažit se uspat...

  • nám nejvíc zabíraly masáže a pak pořádně napevno zabalit miminko do zavinovačky tak se jedině pořádně vyspal..jinak se pořád budil a plakal..

  • Pomáhá rektální rourka, která se zavádí do zadečku a tím prdíky uvolní. Je třeba potřít rybilkou a opatrně zasunout cca 2 cm, lehce s ní kroužit nebo posouvat dovnitř a ven, dokud neujde vzduch.....

  • Já dávala Espumisan kapičky, už v porodnici, protože se dají užívat od narození a je to praktické, pět kapiček natřít na bradavku před kojením a mimču to chutná, protože je to sladké a tak se i líp přisaje - nebo alespoň já mám takovou zkušenost. ;-)

  • Náš Eliášek zvládá vpohodě i kapičky ze lžičky, asi mu Espumisan chutná..má ovocnou příchuť. Mně sestřičky v porodnici říkaly, že Espumisan se může jako jeden z mála už od narození, tak jsme ho zkusili a hodně nám pomohl. Jinak zavinovačka u nás taky funguje, spí mnohem klidněji. ;-)

  • nejvíc mi zabírá espumisan u malé. syn na to trpěl víc, ale dceři kapičky fakt fungují skvěle. začala jsem taky dávat hned a táhla je už do porodnice..jako základní výbavičku :..-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist