Prazdninovy rezim x bezny rezim v rozsudku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #396771 13.3.2019 12:14

Ahoj holky,
nejsem právník (bohuzel) a resim ted jednu vec. Konecne mame nejaky rozsudek ohledne syna a styku s otcem. Otec ma pravo se se synem vidat kazdy sudy vikend a jeste parkrat odpoledne v lichem tydnu. Pak mame soudem dane i prazdniny a to tak, ze otec ma narok na tyden v cervenci a srpnu. Moje otazka zni: kdyz si otec urcite tyden v cervenci, i srpnu. Plati o prazdninach i ty vikendy v sudem tydnu a v lichem ty časté navstevy? Otec si to samozrejme rozlozil na prazdniny tak, aby mel syna o vikendech, kdy by byl normalne se mnou. Znemožnil by nam tak nekam jet byt aspon na tyden.
Jak mam teda chapat tu prazdniny?
Uz mam ze vseho hlavu jak pátrací balon! 😢😢😢 Dekuji moc vsem!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nejsem právník, ale pracuji s Rozsudky také (občansko-právní - dluhy).
    V Rozsudcích tyto věci bývají stanoveny celkem přesně, tj. pokud se píše o "období prázdnin", zpravidla tedy červenec a srpen, platí ty dané dva týdny. V případě, že by platily i ty víkendy a dny, bylo by to tam uvedeno také. Myslím tedy, že o prázdninách má mít otec syna týden a týden, jinak ne. - Pokud tedy není v Rozsudku uvedeno slovo "navíc", "mimo to", "k tomu" apod.
    Případně mě snad někdo jiný opraví...
    A bylo by lepší vidět rozsudek i s odůvodněním...

  • Risu13.3.2019 12:45

    Ne. O velkych prazdninach ty vikendy neplati, kamaradka ma syna ve sve peci, otec jej vida v liche vikendy plus dve odpoledne v tydnu behem skolniho roku. O prazdninach jej ma dva tydny, ale jen ty dva tydny. (Zbyle prazeniny a ruzne svatky maji taky rozdelene.)

  • ne, o prázdninách platí ten prázdninový, ale bohužel jsou i otcové, kteří toto nechápou a chtějí vídat dítě včetně toho pravidelného styku tj.víkendy+všední den odpoledne (bohužel osobní zkušenost). takže bych jen na to bývalého upozornila, aby nepočítal s tím, že o prázdninách bude vídat dítě častěji než týden srpen a týden červenec.

  • Zanthia113.3.2019 16:02

    Já tedy nejsem právník ani rozvedená, ale selským rozumem jsem přesvědčená, že rozhodně nehrozí, že bys malého neměla celé Vánoce ani že byste nemohli v létě odjet na týden. Víkend od 27. 12. asi platí, ale pokud vyjdou svátky na víkend, platí sváteční kalendář a ne ten běžný.
    Abych však poradila i něco relevantního a ne jen domněnky, doporučuji právnickou online poradnu Aperio, tam zadáte dotaz a za několik dní se dozvíte odpověď, je to zdarma a zaměřené právě na tyto dotazy.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist