Prášky na spaní

Otázku položila: Anonymní uživatelka #75845 27.10.2012 0:41

Ahojky, mám dotaz... Prodají mi prášky na spaní v lékárně ve volném prodeji anebo musí být předepsané od lékaře?

Mám totiž problém... už několik dní nemůžu pořádně spát. Nejdřív jsem vždycky usla až nad ránem, ale od včerejška jedu nonstop den - noc - den... dneska jsem celý den málem umřela a jsem strašně moc utahaná a hotová, ale když lehnu do postele, nemůžu zabrat... Mám to ze stresu z rozchodu a taky z toho, že jakmile lehnu do postele, nedokážu se zklidnit a pořád mi myšlenky lítají okolo teďka už mého ex a co jsem udělala špatně, že to nevyšlo atd. Strašně ráda bych se konečně vyspala, studuju, takže si nemůžu moc dovolit chodit na cvíka a přednášky naprosto nepoužitelná... nehledě na to, že během tohoto týdne musím zpravovat dva projekty a prezentaci.... Myslíte si, že je v mém případě prášek na spaní dobrý řešení? Nebo doporučujete něco jiného? Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Prášky neber. Běž si zasportovat, třeba zaběhat, úplně do zničení, pak si dej teplou sprchu nebo raději horkou vanu s relaxační pěnou, meduňkový čaj nebo decku vína a spát budeš jako mimino. Pokud nechceš být sama se svými myšlenkami, pusť si ke spaní potichounku TV.
    A dnes je pátek, takže se bež někam pořádně "zbombit", krásně se tím vyresetuješ, zítra odpočineš a pak bude líp :-D;-);-) jen si s sebou nezapomeň vzít doprovod, který na tebe dohlédne a bezpečně tě odvleče domů.;-)

  • Všechny "chemické" účinné léky na spaní jsou v lékárnách pouze na předpis. Volně prodejné jsou pouze přírodní preparáty - složení se vždy točí kolem meduňky, chmele, kozlíku... pár lidí to kupuje, ale žádný extra zázrak v podobě okamžitého usnutí nečekej.
    Pro mě osobně je účinnější sklenička vína po pořádném sportu a koupeli.

  • dzusinka27.10.2012 0:45

    Zkus cvičení, co dělám já, když nemůžu usnout. Musíš úplně uvolnit obličej a celé tělo, ale ten obličej je nejdůležitější. Představ si řeku, která teče z kopce... vlnky na hladině, plynoucí vodu a představuj si, jak se necháváš unášet tou vodou. Na nic jiného nemysli, soustřeď se na řeku. Když jsem měla před státnicemi, tak mi to pomohlo, ale nemůžeš čekat, že usneš do pěti minut. Záleží na tom, jak moc se ti podaří se uvolnit a soustředit. Nesmíš se nechat vyprovokovat ničím k myslení na to, co ti brání usnout.

  • Zkus si dát meduňkový čaj...ten pomáhá na spaní a nebo si zajdi s kámoškama zatancovat, dej si k tomu dvě tři pivka a pak padneš únavou :)

  • Prášky maj vždy nějaký háček a vždy nevíš co se můžu stát když si jeden vezmeš a pak spíš ..a práškama nic nevyřešiš

  • Ahojki ,to ja když nemůžu usnout ,protože se mi honí v hlavě myšlenky, tak mám na to takový návod ...a zabíra každopadně určitě .teda aspoň v mém případě pokaždé s dobrými učinky .návod je snadný řikám si stále dokola dvě věty ....mám čistou mysl,mám čistou mysl , na nic nemyslím,na nic nemyslím,mám čistou mysl ,mám čistou mysl ....a soustředím se na ty věty tak že opravdu na nic jineho nemyslím a usnu během pár minut a spím jak miminko až do rána kdy se vzbudím.A když to nezabere tak si vezmu prašek na spaní zopiclon, diazepan nebo v horším připadě rohypnol a sem v ten moment jako dřevo ,samo že to pár minut trvá než ti zabere ale néé víc jak 20-30 minutek.tak se měj .nazdarek

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist