Prasklá duše u kočárku a nárok na reklamaci

Otázku položila: Anonymní uživatelka #293244 5.3.2018 11:30

Takový blbý dotaz :-D
Už několikrát jsem musela dofukovat kolečka u kočárku, bohužel při posledním jsem zjistila, že je skoro vylomený ventil (je tam fakt blbě uložený při dofukování se musí vyklonit ven, jinak to nafouknout nejde).
Duši bych i vyměnila, za těch pár korun by mi tahanice s reklamací fakt nestály, ale to kolečko prostě zaboha nejde odšroubovat (což je tady pro výměnu duše nutné), tak si říkám, že to aspoň zkusím vyreklamovat.
Tak by mě zajímaly vaše zkušenosti nebo aspoň názory - mám v takovém případě nárok na reklamaci? Tak trochu očekávám, že mi to hoděj na hlavu s tím, že jsem si to rozbila sama při nafukování. Podotýkám, že jsem s ním žádné nepravosti nevyváděla, nafukování je pokud vím běžná údržba, kterou by ten ventil snad měl vydržet nebo ne? :-(

Holky, tak jsem se v tom ještě pošťourala a nakonec se mi to povedlo :-D Muselo se za to fakt hodně zabejčit, ale je to dole. Jenže teď zas nemůžu vykoumat, jak vyndat tu zpropadenou duši :-D Ale na to už asi prdím a odnesu to do toho servisu, aspoň tam nebudu muset brát celej kočár :-D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk5.3.2018 11:45

    To je zaboha nejde sundat je myšleno, že sundat příště z principu a výroby nelze, nebo že se porouchala nějaká součástka a sundat to proto nejde? V druhém případě bych možná první zkusila nějakej (cyklo)servis, jestli to nedokazou sundat, a když ne, pak se teprve vrhla na reklamaci.

  • U nas se kolecko vycvakava zamacknutim prostredku, tak nevim zda jde o jiny zpusob, ale mozna za zkousku stoji? Na reklamaci duse to asi nebude pokud to teda neni 14 dni po koupi.

  • Mam dojem, ze na prasklou dusi se zaruka nevztahuje. Podobně pridelane sem to měla u kočárku taky a poprvé sundat to byl boj, musela sem vzít dva imbusy a z jedné strany to přidržovat a z druhe povolovat (teda vlastně chlap, na toto sem neměla sílu).
    Když budes pak kupovat duši, existují dva druhy-jeden má rovný ventilek a druhý zalomený o 90°. Duše sem pak běžné kupovala v cyklo obchodě.

  • pokud je praskla duse, zaruka se na to nevztahuje. pokud by byl problem s prednim kolem, tam by se o zaruce dalo uvazovat, ale je otazka, zda tam je skutecne problem, nebo je problem u vas (nic ve zlem). predni kolecko vycvaknes tak, ze nahore, kde je aretace, zmacknes to tlacitko a ono ti vyskoci. samozrejme to neresi problem, ze ten mechanismus uchyceni tam cely zustane. jinak se da ale jen odsunout (hrubou silo, treba sroubovakem) ta tlusta guma a vytahnout duse k zalepeni zpod toho. je to oser, ale jde to. vymenit celou dusi takto ale nejde, aspon myslim:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 273 otázek, kterým se dostalo 271 768 odpovědí a 409 839 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist