Praní

Otázku položila: Anonymní uživatelka #45394 6.9.2011 15:32

Nevíte, zda více ničí prádlo teplota vody, nebo počet otáček ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa136.9.2011 15:37

    no čim víc otáček,tak to samozřejme ničí prádlo,ale strasne ho i zmuchla a mas pak vetsi honku pri zehleni,já mam otáčky na pračce až do 1200,ale nastavuji si 600 ( je to ideální) tmavý peru na 40 a bilý na 60,proč to potřebuješ vedet? o co se ti jedna? :-)

  • podle mě ničí obojí, ale řekla bych více ta vysoká teplota, ta je i z hlediska ekologického-kvůli spotřebě energie horší-těžko říci, asi je lepší neprat na moc vysokou teplotu a moc neždímat nebo prát co nejméně, protože je jasné, že praní věc opotřebovábá snad i více než samotné nošení (což el v případě plen jaksi nejde) :-)...Já pleny peru převážně na 60, když se jich sejde hodně pokajděných-tz. na začátku u novorozence nebo př. při průjmu a td, proženu je 90..Mývala jsem pračku, která měla max 700 otáček, teď mám pračku, která má otáček 2* tolik (ale zdá se mi, že neždímá výrazně lépe, než ta původní, pokud dám otáčky na 600, tak je prádlo mokré o dost víc, než z mé staré na 700 otáček), dávám maximální počet otáček-prádlo nežehlím a není pomačkané. Ale ta má nová pračka má se ždímáním pořád nějaký problém-si myslím, že neždímá, jak by měla a často musím dávat extra ždímání, protože mi nevyždíme vůbec (špatně i pradlo vyvažuje a pak neždíme)-stále je prádlo vlhké natolik, že se vyvěšením narovná a není z mého hlediska nutno žehlit. Učinnost ždímání má Bčko, tak asi proto.

  • Verousek896.9.2011 17:24

    Já prádlo peru na tolik stupňů, kolik je uvedeno na štítku, tím se prádlo určitě nezničí, otáčky teda nevím, jak velký mají vliv na poškození:) Ale jestli se mohou pleny prát na 90°C, tak je teplota vody nezničí. A myslím, že otáčky pleny také nijak nezničí.. Já peru oblečení na 40°C a otáčky mám nastavený na 1000. Někdy 1200 (jen u něčeho) a prádlo mám v pohodě, ani nezmačkané, nezacuchané, žádné známky poškození ani nic takového. A mám navíc v návodu pračky přesně napsáno, jak velký počet otáček u kterého programu praní mohu použít na jakou váhu prádla. Takže já se řídím podle toho :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist