Pracovni doba

Otázku položila: Anonymní uživatelka #460509 16.8.2022 9:32

Ahoj vsem. Chtela bych jen vedet vas nazor. Vyhovuji vam v praci spis 12 hodinove smeny - kratky/dlouhy tyden, nebo radsi delate klasiku 8 hod smeny PO - PA?
Momentalne mam zamestnani s 12 hodinovymi smenami a trochu me to ubiji, je to dlouhe a moc mi to neutika. Premyslim o zmene, ale jelikoz jsem nikdy 8 hod smeny nemela, tak se bojim, abych neudelala chybu. Co myslite vy, jak to vic vyhovuje vam a proc?
Rikam si ze vzdycky musim vydrzet jen ty dva dny, kdy delam 12 hod a pak jsou zase 2 cele dny volne, ale v hlave mam zase hlas, jestli neni lepsi si to odpracovat od pondeli do patku, mit v ty dny jeste aspon par hodin volno a vikendy cele volno - a mit aspon tak nejak pravidelny rezim. Nebo jestli je opravdu lepsi ty 12 tky vydrzet a pak uzivat volna. Dekuji za nazory, doufam, ze mi to trochu pomuze pri rozhodovani.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack18.8.2022 20:00

    Hodně záleží na tom, jestli máš děti, příp. jak velké.
    Tehdy bych volila spíš 8-hodinovou směnu.
    Ale mně osobně za mých časů bez dětí nejvíc vyhovovalo krátký/dlouhý týden.
    Mám však pocit, že v dnešní době si člověk moc vybírat nemůže a měl by být rád, že nějakou práci má.

  • já zase nikdy nedělala 12, ale ani bych je nechtěla. půl dne být v práci, potom k tomu cestu. děti bych si ani neužila.
    od jakživa pracuji jen 8h směny po-pá. mám volný víkend, který mohu strávit s dětmi a případně partnerem. mám volná odpoledne, takže mohu si zařídit co potřebuji. navíc jáv mojí práci mám kolikrát dost po 8h směně, trávit v práci víc času tak bych to odnesla zdravotně. stalo se mi, že jsem dělala přesčasy 10 i 11h a i to už bylo na mně dlouhá směna.
    měla sem partnera který měl 12h směny dlouhý/krátký týden. jemu to vyhovovalo, mně štvalo - společný víkend 1x14dní. z práce přišel utahanej a nic s ním nebylo, pak dospával další den. vím, že jsou profese, kde to jinak nejde. a dokud sama nezkusíš, nebudeš vědět, zda ti 8h směny vyhovují.

  • Francy16.8.2022 9:50

    12 h jsem dělala při škole brigádně a byl to děs. Hrozně se to táhlo a už nikdy víc. Nyní dělám jen ranní 6-14:30 a zdá se mi to lepší. Sice nejsem fanoušek vstávání, ale mít celé odpoledne volné každý všední den + celé víkendy je pro mě víc než rozházený celý týden při 12.

  • macicekkajik17.8.2022 7:43

    Ono také záleží na tom, jak tě ta práce baví. Já jsem měla všechny možné směny. 14. hodinové směny krátký - dlouhý týden. Práce mě bavila a v pohodě se to dalo vydržet. Pak jsem měla osmičky ranní - noční - odpolední. Ze začátku mne práce bavila, než mě dali na jinou pozici. Tyto dvě práce byly bez dojíždění a byla to paráda. Pak jsem autobusem dojížděla do další práce, kde byli desítky denní celý měsíc - noční celý měsíc a to bylo ze všeho nejhorší. Takže závěr pokud tě práce bude bavit, tak ti nevadí ani 12 hodinové směny a pokud tě práce nebaví tak i 8 hodinová směna bude dlouhá.

  • terryk25.8.2022 22:18

    Dělala klasické osmičky od devíti, obden dvanáctky od devíti i sedmnactky nebo dvě šestnáctky po sobě. Je to věc tréninku a zvyku. Když jsem přešla z osmicek na dvanáctky, přišlo mi to umorne, ale časem jsem si zvykla. Stejně tak potom na šestnáctky. Když jsem se pak vracela k osmickam, měla jsem pocit, že den sotva začal a já už jdu domů :-) každému sedí něco jiného, je to jako srovnávat sprint s maratonem. Obojí má něco do sebe.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist