Pračka se sušičkou

Otázku položila: OveckaVeru 19.12.2017 11:54

Ahoj dámy :-) Prosím Vás.. určitě máte někdo zkušenost s pračkou se sušičkou.. Chystám se nějakou si koupit.. Sama ale se sušičkou zkušenost nemám. Jaké máte názory? Je to v pohodě? Slyšela jsem že se při sušení v sušičce zdrcává prádlo, což se mi moc nelíbí ale nevím co je na tom pravdy.. Případně doporučily byste nějakou? :-)

  • 19.12.2017 13:28:35 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Sušičku mám a ještě se mi nikdy nic nesrazilo a to tam suším i věci co mají symbol, že do sušičky nesmí.

  • my sušičku máme, ale samostatnou. Jsem spokojená. Jen třeba suché do škříně je moc suché na to, aby se něco pomačkané dalo dobře vyžehlit. Jen jsem slyšela, že samostatná pračka i sušička je lepší než pračka se sušičkou. Mám myslím electrolux

  • Jestli můžu tak se přidám k tvému dotazu. Zrovna řešíme tu stejnou otázku :-) bohužel nemáme dost prostoru aby jsme měli oba spotřebiče zvlášť. :-)

  • Kamkri19.12.2017 12:16

    Sestra si koupila pračku se sušičkou před rokem a je zklamaná. Spousta věcí se srazí i na šetrnější program. To, že by díky sušičce nemusela žehlit, se taky nepotvrdilo - pokud nechtějí chodit pomačkaní, žehlit prostě musí. Na ložní a ručníky dobré, na běžné oblečení nic moc.
    Já jsem to začala taky sledovat (po narození prcka nebudeme mít kde sušit) a zjistila jsem, že na 90% všeho oblečení, co si koupím, je na cedulce sušička škrtnutá. Tudíž nevhodné. Tak nevím, jak to pak budu řešit :-(

  • Mam samostatnou susicku od Whirpool. Davam tam vse. Nic se zatim nesrazilo. Poridila sem kvuli druhemu mimcu. Prakticky pomocnik. A navic nemusime mit tolik obleceni;-)

  • eleyne119.12.2017 12:26

    Ja taky susim i veci, co maji znacku nesusit, pac jinak by se nedalo skoro nic :-) akorat hodne jemne obleceni, krajky, saten apod.nesusim.
    Neumim si to bez susicky predstavit, pouzivame latkove plenky, to by se nestihalo ususit na susaku, navic taky neni misto na susak. Nebo treba rucniky nam schnuly vzdycky hroznou dobu ;-)

  • kosicek19.12.2017 12:33

    Mám pračku a sušičku zvlášť (kupovala jsem postupně) a nevšimla jsem si, že by se něco zdrcávalo, ale taky je pravda, že nové věci pořizujeme minimálně, hodně dědíme nebo pořizujeme ze sekáče. Kdyby se člověk měl řídit cedulkami, tak zjistí, že by správně neměl sušit skoro vůbec nic, ale já suším prakticky všechno, jen sportovní- umělé oblečení většinou ne, protože je stejně za chvíli suché. Sušička mi ušetří dost práce, já bych ji už nedala. Vím, že si lidi pořizují sušičku a dávají i třeba do ložnice nebo kam se vleze, potřebuje jen zásuvku.., tak bych nezavrhovala oddělené spotřebiče, s kombinací nemám zkušenosti,

  • Taky mam zvlast a nic se mi nesrazilo. Kdyz se pradlo atihne vyndat a slozit hned,jak se dosusi, tj.. je jeste teple, nezehlim. Jinak kosile a tricka ano, zbytek ne. I pro mimca je to dobre, ze pak nemusis obleceni prezehlovat ze zdrav.duvodu

  • Susicka je pro me nejlepsi pomocnik v domacnosti nedam na ni dopustit nikdy nic se mi nesrazilo ani nezniciclo mam ji teda teprve rok ale spokojenost jen co slychavam neni dobry mit pracku a susicku v jednom ja ji teda ani nechtela kort kdyz potrebuju prat a susit zaroven bylo by to pro me neprakticky..

  • lulatko19.12.2017 13:07

    Mám pračku se sušičkou (z nouze cnost). Sušičku prakticky nepoužívám, dávám přednost sušení volně na sušáku, ideálně vonku, pokud to jde. Takže pro mě sušička nemá smysl. Pokud už, je opravdu lepší pořídit si sušičku a pračku zvlášť. Pokud je to kombinace, ber to tak, že u obou spotřebičů bylo potřeba udělat nějaký kompromis, než pokud by byl každý zvlášť. Fakt je, že minimálně u kombinací to sušení fakt dost "žere", takže moc ekonomické to není. Samozřejmě chápu, že pokud má někdo problém s prostorem, tak pro něj kombinace smysl mít může (problém, kde rozložit sušák na x hodin až den-dva, než to uschne; nebo kam dát samotnou sušičku). Jinak si myslím, že se bez ní dá vcelku v pohodě vyžít.

  • Mame pracku v kombinaci se susickou cca pul roku. Bosh, susicka je uz s tepelným cerpadlem (menší spotreba energie, mensi vlhkost v koupelne). Jako 2letymu prckovi diky tomu uz nezehlim. Ale manzelovi a sobe to teda zehlit chce, je to zmackany. Super to je na to ložní pradlo, rucniky...to teda stejne nezehlim. Ale aspon ta naše kombinovana susicka nema moc vyberu programu na suseni. Bud normal (4kg) nebo setrne suseni (2,5 kg)...a jestli to chci suche do skrine, nebo jako od slunicka... No nic moc :-( ale kupovali jsme ji s tim, ze v lete susim na balkone a pres zimu teda ted jede susicka...
    Na to, jak o tom vsichni basni, za me nic moc, ale podle me to je tou kombinaci. Takze to jen plni ucel,mit kde v zime ususis pradlo :-)
    Pouzivam ji cca od podzimu pravidelne a mam pocit,ze nektere pradlo vic vybledlo a par starsich/historickych tricek se potrhalo/proderavelo (ale uz byla fakt slaba latka, i kdyz susine na susaku a pracku do ted prezivaly)...

  • Ahoj, já mám jenom samotnou pračku, kterou jsem kupovala z https://www.mctree.cz/ . Sušičku jsem nechtěla, radši dám prádlo ven, aby se mi vyvětralo. Přes léto je prádlo suchý během chvíle. V zimě je to sice horší, ale taky nakonec uschne.

  • Ahoj,

    já doporučuju rozhodně oboje zvlášť na netu se o tom píše poměrně dost a je prostě pravda, že když máš oba spotřebiče v jednom, tak kromě toho, že ušetříš místo, tak to má hrozně moc nevýhod :). Každopádně pro výběr se mrkni na web https://vybero.cz/ mají tam milion praček seřazených podle různých parametrů, tak si určitě vybereš :).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 559 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist