Práce v zahraničí. Mám opustit přítele? :-(

Otázku položila: Anonymní uživatelka #373076 1.5.2017 11:20

S přítelem jsme spolu 5 let. Žijeme v malém městě, kde se nic neděje a je tu velká nouze o práci. Přestěhovat se nemůžeme, jelikož přítel dostal byt od rodičů - a byty a nájmy jsou dnes velmi drahé. Přítel našel poměrně dobře placenou práci v oboru, který vystudoval. Já odmaturovala minulý rok a nikde mě nechtějí zaměstnat - nemám praxi. Mám hloupý obor - ekonomika a podnikání v cestovním ruchu. Tady prostě není šance, že si najdu normální práci. Buď mohu pracovat ve fabrice, v albertu a nebo ve spořitelně (nutit lidem půjčky).. Opravdu nechci celý život takhle otročit. Všichni moji spolužáci se odstěhovali a buď studují VŠ a nebo cestují. A to i ti, kteří maturitu nemají a nemají nic. Já mám nejhorší práci ze všech. Docela mě to deptá. Není šance na lepší život. Na VŠ jít nemohu (už se musím živit sama). Chtěla jsem aspoň studovat dálkově, ale obory, které jsem chtěla nešly. Nyní se mi dostala nabídka práce v zahraničí ve Švýcarsku na 1 rok (kdybych chtěla déle). Práci mám dohozenou od známé - vím kde budu bydlet, vím vše potřebné. Není to na blind. A ještě bych mohla chodit do školy. A to mi přijde úžasné. Určitě by mi to dalo hodně do života. A navíc si myslím, že s touhle zkušeností bych si snáz našla lepší práci. Uvědomuji si samozřejmě, že bez Vš nemám takové možnosti, ale já chci jen normální práci. Myslím si, že mám prostě na víc jak na fabriku. Jenže se bojím. Rok budem bez sebe. Není to sobecké? Jeli by jste na mém místě nebo ne? Já se prostě bojím, že lepší nabídka mě už v životě nepotká. A třeba i potom skončím zase ve fabrice a budu dělat otroka, ale aspoň budu mít na co vzpomínat, že jsem přece jen v životě zažila něco zajímavého. Vím, že přítel není takový, aby mě podváděl, ale díky němu - mám, kde bydlet. Máme zahradu. Milujem se. Jen já prostě nejsem takhle šťastná. Není to ode mě sobecké??? Prosím jak by jste se rozhodli?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já bych do toho šla..ber to jako zkoušku vztahu, dřív chodili chlapi na vojnu na dva roky. My jsme s manželem při studiu na VŠ byli každý půl roku pryč, nejdřív jeden, pak druhý, takže dohromady rok. A zvládli jsme to :-) Švýcarsko není konec světa, určitě se za tu dobu navštívíte, a ty se naučíš jazyk, získáš nějakou praxi, něco si vyděláš..

  • janalab1.5.2017 11:52

    Pokud pises, ze takto nejsi stastna, tak jed. Urcite je to dobra zkusenost do zivota a sobecke to neni.

  • Práce v zahraničí je obrovskou zkušeností. Nevím, kolik vám je, ale podobnou příležitost už nemusíte nikdy dostat. Na vašem místě bych jela. Kdysi jsem stála pred podobným rozhodnutím, ale ne tak jednoznačným. Dala jsem přednost větší jistotě a dnes bych se asi rozhodla jinak. Ve vašem případě tkví jednoznačnost v tom, ze byste si práci nemusela hledat. Ve vašem regionu nemáte perspektivu, svazuje vás to. Pokud má váš vztah pevné základy, tak to ustojí. Pokud ne, tak se to ukáže a pak není čeho litovat. S přítelem si promluvte, řekněte mu o nabídce i vašich pocitech, pak nechte mluvit jeho. Dejte mu často vstřebat. Rozhodněte se poté, co ho vyslechnete. Držím palce, ať to vyjde a hodí vas to, kam si přejete.

  • Rebeca1.5.2017 14:02

    S takovýma vyhlídkama bych do toho šla hned. :) Člověk, který má ambice jako vy, by se někde ve fabrice utrápil a pokud ta možnost vycestovat je reálná a na dosah ruky, jdetě po ní.

    Navíc zaprvé: Nikde není psáno, že budete rok od sebe. Pokud partner není sobec, bude vám takovou možnost nejenže "tolerovat", ale navíc přdevším upřímně přát. Však za vámi může jezdit, můžete společně cestovat (Švýcarsko je krásná země), takže byste z toho mohli mít užitek oba. Navíc obrovská zkušenost do budoucna, jak pro váš osobní rozvoj, tak pak i na poli pracovním.

    A zadruhé: Nechci malovat čerty na zeď, ale rozejít se můžete. To se prostě v životě stává. Ať už za rok nebo za pět, a pak byste si promarnění takovéhle šance vyčítala hodně dlouho.

  • Já bych na tvém místě jela. Švýcarsko je nádherné a máš možnost se zdokonalit v jazyce. Já měla možnost po škole odjet do německa za prací, ale rodiče mi to tenkrát nedovolili a peníze jsem na to, abych to zrealizovala sama neměla. Takže jsem zústala doma a pracovala ve fabrice, kde byla totální otročina.

  • samsonoh1.5.2017 21:35

    Už ti sice odpovědělo hodně holek, ale i tak napíšu. Určitě do toho jdi, jestli nejsi šťastná a cítíš, že máš na víc, tak to nezahazuj. Ztratila bys tím kousek sebe a pak by sis to mohla vyčítat.
    A co se vztahu týče, my jsme byli s manželem rok od sebe a čekali jeden na druhého a to hned rok po svatbě! On je cizinec a dělali mu papíry do ČR a já jsem se sem odstěhovala zpět že zahraničí kvůli škole - kvůli tomu, co jsem chtěla dělat. Možná si řekneš, že to bylo jiné tím, že jsme byli manželé, ale nebylo. Pořád je to o tom, že jsme oba mohli potkat někoho jiného nebo zjistit, že je nám takto dobře. Je to opravdu zkouška vztahu v jakémkoliv případě a upřímně Švýcarsko není vůbec tak daleko, abyste k sobě nemohli minimálně jednou za měsíc přiletět nebo přijet. Manžel byl ode mě 6 tisíc km ;-) a taky jsme to zvládli, sice to pak půl roku drhlo, protože jsme si na sebe zase zvykali (spíš teda já na něj) (:-D) ale zvládli jsme to a teď čekáme malého chlapěcka ;-) takže s dobrou vůlí, láskou a při troše štěstí to opravdu jde ;-)

  • Záleží, co je pro vás přednější a jak se s přítelem domluvíte. Je to o kompromisu. Já jsem toto naštěstí nikdy řešit nemusela. S přítelem jsme si založili firmu v zahraničí. Založení firmy v zahraničí nebyl vůbec žádný problém. Navíc nám se vším pomohl https://www.ioffshore.cz/ .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 545 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist