Práce manžela na směny a mimo domov - jak to zvládáte?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #254419 17.7.2017 12:17

Ahoj holky, jdu si pro radu a podporu.... :-(
Manžel chce změnit práci - je v té stávající ve stresu, nespokojen, finančně to není žádná sláva (dle mě je to ok) a nemá kam růst. Má však jen ranní / odpolední a směny vím na x let dopředu, dá se vše naplánovat, může si téměř kdykoliv směny změnit, vzít volno, v létě 14 dní v kuse, dle mě ideál.
No a nová práce ho láká, protože chce změnu, nechce už stres, měl by více peněz, měl by benefity. ALE - je to práce na drahách - takže směny všelijaké, ranní, odpolední, noční + někdy by přespával mimo domov (nevím, jak často). Směny by věděl měsíc dopředu.
No..a já jsem z toho na prášky...jen co mi to řekl, že by chtěl, tak mám chuť zvracet.
Tak se ptám - má některá z vás chlapa taky takhle "furt pryč"? Zvládáte to? Neumím si to totiž představit... Vidím v tom je to, že se odcizíme, on bude spávat pryč, bude míň sexu (menší šance na dítě), pak třeba budu jednou rodit a on bude na opačném konci republiky jak na potvoru... Vůbec se mi to nelíbí a bojím se, že by nás (hlavně mě) to zničilo...
Díky za zkušenosti...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pie.com.key17.7.2017 16:09

    Já bych se na to dívala jinak - budeš mít spokojenějšího chlapa, který se na tebe bude hooodně těšit. Ty budeš mít více času na sebe a své koníčky. Ten čas, který pak budete spolu, si daleko víc užijete, věř mi ;)

  • terryk17.7.2017 13:14

    To je na prdlacku ti řeknu... Mít chlapa pořád v cudu není žádnej med, znám to z vlastní zkušenosti, k tomu dvě děti na krku. Na druhou stranu, pokud kvůli tobě zůstane ve stávající práci, budeš mít doma frustrovanýho chlapa. Tak teď si vyber. Asi bych do ty změny práce šla, třeba pak sám uzná, že to byla chyba, a než budete mít rodinu, najde si méně náročné zaměstnání. Kdo ví?

  • Ja osobně nemám ráda lpění na zvycich,ale sama s tím mám problém a snažím se to odbouravat. Všechno se dá zvládnout když oba chtějí. Já tady chlapa mám jen o vikendech a je to v pohodě,ale když jsme se rozhodovali,tak takhle do detailu jsem to neprobirala,nechtěla jsem mít nikdy nalajnovanej život,i když je pravda,že když jsme se snažili tak do ovulace se trefil až po roce a něco :D ale neresila jsem to,beru věci tak jak přichází,že tak to má být. Nějaké co by kdyby,přemýšlení o tom že bude mít noční atd,to by mně stresovalo,problémy mohou přijít kdykoliv. Ale každej to má jinak no ;) moje priority jsou jinde. A nechci rypat,to vubec,ale myslim si že každá ženská by měla byt i trošku nezávislá a umět si poradit za každý situace,nebo nevim jestli měla,ale já bych chtěla,a to i potom až se uvidíme každý den :)

  • petulinkaa1317.7.2017 16:46

    Hlavni je,aby byl manzel spokojeny,nebala bych se toho.Me manzel v pul roce male sel jezdit ( jen vikendy doma) ted je manzel uz dene doma,jezdi v noci a vraci se v poledne,ale ono ma vse pro a proti,tim ze jdeme na besnici jsme vedeli,ze musi byt dene doma.Jinak mam dve kamaradky,kde jedny manzel dela na Slovensku x let,maji dve deti,jezdi domi ruzne (1xza 14 dni,za 3 tydny) atd. Otehotnela napoprve s jednim vajecnikem,druhy jezdi manzel pres tyden pryc,otehotnela taky brzy,takze to ze bude dene nezarucuje brzy dite,vetsinou to byva naopak :-D

  • Já bych to tak černě neviděla.. ty budeš mít čas a prostor na to, aby ses věnovala sobě, on taky, a navíc se na sebe budete mnohem víc těšit. A neznamená to, že to tak musí být napořád. Třeba manžel musel za prací na Slovensko s tím, že jezdíval na víkendy domů, no a po roce ho povýšili s dali mu plno výhod, tak jsme nakonec prodali náš domek v Čechách a přestěhovali se tam. Já si našla super práci, kterou mohu občas dělat i z domu, konkrétně přes https://www.ekariera.sk/ , a jsme teď vlastně spokojenější než kdy dřív. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist