Práce bez VŠ

Otázku položila: Anonymní uživatelka #376216 31.8.2017 13:13

Ahoj holky, myslíte si, nebo znáte dokonce i někoho, kdo má normálně placenou práci i bez VŠ?
Sama už pracuju rok a půl na jazykovce a i privátně učím jazyk. Studuju VŠ, ale učíme se jen samý teorie o jazyku a autory nazpaměť- nepřipadá mi to teda moc produktivní.
Mám ale strach, že když ju nedodělám, tak skončím někde u pásu v nějaké fabrice (a to teď nemyslím vůbec nijak zle,jen mi to prmřijde trochu škoda).
Myslíte, že mám šanci se uživit?
Děkuji za názory a tipy.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já středoškolák, 18 let na jednom místě, plat 17360,- hrubého, státní zaměstnanec, práce máme dost a zodpovědnou. Stát si myslí, že nás přeplácí :)
    Je to o štěstí na co narazíš u soukromníka, ve státním tě čeká akorát bída, pokud tedy nejsi soudce apod. Mě bohužel se středoškolským vzděláním a 20 letou praxí v administrativě nechtějí ani v Penny :-D

  • záleží na tom, odkud jsi. jsou místa, kde to velký problém nebude, a jsou místa, kde je s prací problém celkově, že ani vysokoškolák ji tam snadno nesežene.
    a taky je to celkově o oboru. jsou obory, kde i jako SŠ máš velkou šanci na dobrý plat (bývalý kolega se SŠ měl vlastně stejný plat jako já s VŠ).

  • petulinkaa1331.8.2017 13:33

    hodne lidi je u nás ve fabrice s VŠ a naopak bez VŠ sedí/ sedíme v kanceláři s vyšším platem :-D takže o vzdělání ( pokud nejde o právníka a podobne) kde byt musí,nejde...dneska už fakt ne a práce je hodně, jen lidi nechtějí dělat :-)

  • Ahoj. Ja ani pritel VS nemame.
    Ja 37 000 hrubeho
    On 50 000 hrubeho
    Praha.
    Zacala jsem pracovat v 18 na Hpp a zavinala jsem na 17000 hrubeho. Nepopiram, ze jsme oba meli viv stesti nez rozumu a bereme velmi pekne penize. Nicmene oba litujeme, ze jsme se nekousli a VS si neudelali.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist