Pozornost knězi a co za obřad?

Otázku položila: piprdka 14.2.2017 7:02

Ahoj dámy,
měla bych dvě otázky s prosím o názor / zkušenost.. obě se týkají připravovaného církevního sňatku. Tak 1) v sobotu jedeme požádat kněze z farnosti, kde se chceme brát, jestli by mu nevadilo, že by nás tam oddal jiný kněz.. už jsem s ním mailovala, psal mi, že to nebude žádný problém, takže osobní návštěva bude spíš taková slušnostní.. a jde mi o to, jestli se hodí, abychom něco přivezli? Lahev vína? Nebo mám upéct bábovku? :) Není to divné? :)
A 2) kolik peněz knězi za svatební obřad? Třeba tak 2.000? Není to málo? (pojede k nám zhruba 50 km)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • S tou první otázkou si moc nevím rady, myslím, že třeba bábovka by neurazila (ale zase na druhou stranu vím, že kněz často dostává něco pečeného od těch starších ženských z farnosti, tak mu to až tak vzácné nebývá.., ale všude je to jinak)...Drobným dárkem se podle mě nic nezkazí a ta bábovka podle mě není špatný nápad...

    2) 2.000,- Kč podle mého názoru určitě postačí - je teda pravda, že k vám pojede 50 km, ale tak to podle mě odpovídá..My měli kněze místního, platila ho teda babička a dávala mu 1.000,- Kč .... V podstatě by mu člověk nemusel dát nic, ale myslím, že něco se sluší a ty 2.000,- Kč, když k vám jede z větší dálky jsou podle mě akorát :-)

  • sisterrys14.2.2017 8:52

    Měli jsme to podobně. Knězi z farnosti jsme se snažili vnutit 1000, ale to si vzít nechtěl, že my budeme potřebovat peníze víc. Kněz, který nás oddaval, jel 350 km, tomu jsme dávali tedy 2000.
    Na tu far bych vzala víno nebo případně kafe. My jsme tam šli s prazdnyma ruka a taky nevadilo;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist