Povolené dno nebo normální jev?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #414687 19.3.2022 11:44

Ahoj, je mi 20 a jsem 2 roky po porodu. Při sexu se mi tam dostává vzduch, přes co se nemůžu přenést, a taky se mi tam dostává voda ve vaně, když chvíli ležím uvolněná, proudí sem a tam. Ani jedno z toho jsem před porodem nepozorovala.
Jinak ale bych neřekla, že ji mám vytahanou, sex byl od porodu jen 5x, při čůrání zvládnu spolehlivě zastavit proud, nemám únik moči ani při kýchnutí nebo tak, to neznám. Při sexu naopak má přítel problém se dostat dovnitř. Tak nevím.
Je to normální nebo mám povolené pánevní dno? A budou stačit cviky nebo si mám koupit Venušiny kuličky? Hlavně ten vzduch při sexu je pro mě problém, před otěhotněním se mi to fakt nestávalo :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zdravím, tyhle ,,problémy” mě samotnou trápí a to mi je 20 a ještě jsem nerodila, pokud však máte nějaké pochybnosti, určitě můžete zkusit ty Kegelovy cviky, případně i kuličky.. nic tím nezkazíte.. jinak bych řekla, že to je normální, po porodu je to tam dole jiné než dříve, mnoho žen zažívá např. až po porodu orgasmy apod.. netrápila bych se tím, zkuste ty cviky/kuličky a uvidíte:-)

  • Jestli máš pochybnosti, zajdi si k fyzioterapeutovi, kterej řeší i pánevní dno. Cvičením doma bez znalostí si můžeš i uškodit, stejně tak kuličkama. Třeba to ani nebude potřeba. Jo a vzduch se při sexu dostává dovnitř při divočejším sexu, záleží i na poloze. To je naprosto normální :D Stává se mi to už od začátku sexuálního života. Po porodu je to tam ale prostě trochu jiný, pokud nemáš jiný problémy, asi bych to neřešila.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist