Potřebuji vaši radu, názory a osobní zkušenosti :)

Otázku položila: Anonymní uživatelka #89242 17.1.2013 9:39

Ahoj holky, už se cítím, tak trochu bezradná, proto volím tuhle otázku...
Brzo to budou dva roky, co se snažíme s manželem o miminko. Když jsem tohle začala řešit před rokem s doktorkou, tak poslala manžela na spermiogram - výsledky dopadly v pořádku ;) Mně udělala hormonální profil (pouze 4.DC) a výsledky dopadly též dobře. S doktorkou jsme se dohodly na laparoskopii, v jedné nejmenované nemocnici se na mě pan doktor podíval přes žádankou a povídal, že by mě nejraději viděl v CARu...nebyl to pro něj žádný problém, CAR byl hned naproti ;) Takže jsem v mých 22letech doputovala do centra, ani nevím jak.... Tam jsme s manželem všechna vyšetření absolvovali znovu, po necelých dvou měsících od těch prvních odběru ;) Manžel dopadl opět dobře, ale můj hormonální profil katastrofa - nízký progesteron a vysoký prolaktin (podle normy byl až 2x větší). I přesto všechno mě v CARu dělali IUI a po třetím nepovedeném už jsem měla v papírech napsané IVF ;)
Byl to šílený nátlak, takže jsme si od CARu dali dovolenou...a skončila jsem opět u mé paní doktorky, všechno jsem ji řekla, nechápala sama. Ještě mi zkusila napsat Clostilbegyt, reakce v pohodě...a stále nic.

Zítra jdu na konzultaci po třech měsících braní toho Clostíku a vůbec nevím, co mám dělat...co ji říct... Jestli požádat znovu o hormonální profil??? Nebo se rovnou domluvit přes ní nějak na tu laparku???

Co byste dělaly vy na mém místě?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych to řešila spátky v CARu.

  • Petra317.1.2013 11:34

    Kamarádka takhle běhala po CARu přes 3 roky, ikdyž u ubou bylo vše OK. Pak byla i 2x na inseminaci a nepovedlo se a pak už z toho věčného zkouzmání a sexování na povel doktora byla tak vyřízená, že si na začátku jara řekla že na to už kašle a psychicky na to nemá a dohodla se v CARu že na půl roku stimulace a léčbu přeruší. A na podzim začnou znova. Prostě se s tím smířila a vyprdla se na celé snažení a hned druhý cyklus přirozeně otěhotněla. Malý Mareček bude mít zítra rok :) Vím že je to težké na to nemyslet, nám se taky dlouho nedařilo, ale většinou je to jen o psychice. Navíc jsi mladá, tak máš ještě spoustu času všechno řešit. Já bych to řešila taky zpět v CARu, ale možná neuškodí si od všeho opravdu dát pauzu a nechat tomu volný průběh. Přeju hodně štěstíčka ať se brzo zadaří.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist