Potřebuji psychologa?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409857 2.9.2019 18:57

Ahoj, poslední dobou (uz delší dobu) jsem stále unavená, často za den sním jedno pořádne jidlo a zbytek nemam chut, jim malé porce a často během jídla začnu být znechucena a nedojim. I po několika hodinách spánku se během dne citim KO. Vlastně se během dne těším na noc až budu spát a nebudu v tom "světě'' proste žít každodenní život. Nemám náladu komunikovat s lidmi, dokonce i blízcí mi lezou obcas na nervy, (pak je mi to vzdy líto ale mam i stavy kdy jsem agresivní výbušná a nechci s nikym mluvit ani být ve styku). Přestalo me bavit hodně věcí co kdysi bavily, a občas nechcu ani ven ani do práce. Nesoustredim se na žádné běžné věci. Jsem často mimo, a jako tělo bez duše, už si toho všimla i rodina, dokonce i v tom jak málo jím. Už mi byl psycholog i doporučen od rodiny. Je mi 21 a nechci žít takový blbý život, a nechcu aby me někdy postihl stav kdy byhh si byla schopna sáhnout na život. (a ze myšlenky takove taky mivam). Takže bych to asi chtěla sama od sebe řešit. S psychologem? Kdysi jsem byla na pár sezení u jedné paní když se rodiče rozvádeli vim ze to mamka platila, atd. Je to drahý a v mem veku kdy teprv začínám vydělávat a chcu se osamostatnit atd. Mi přijde za jedno sezení takova částka moc, a aby to bylo účinné tak těch sezení je potřeba vic. Chci se tedy zeptat, funguje to tak, že když zajdu za svou praktickou dr, a sverim ji to co teď tady, tak mě k nej pošle a tudíž to budu mít proplacene?.. Mimochodem při posledních dvou návštěvách mi sama od sebe doporučila antidepresiva, nejspíš na me je vidět že na tom nejsem dobře. Ale ja bych chtela psychologa ne prášky.. Mam si o něj říct sama? Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • interstellar2.9.2019 21:05

    Je dobré to řešit přes praktickou, která ti doporučí specialistu přes pojišťovnu - jak píšeš. Nejdřív zkus nějakého klinického psychoterapeuta a prášky jen, pokud ti je doporučí, ne naslepo.

  • Ja toto trochu nechápem. Cítim sa mizerne, nejem, nespím, som s tým nespokojná a miesto toho, aby som s tým dačo urobila, zmenila niečo v živote idem za psychológom aby vyriešil moje problémy. To vážne? Však práve ty si môžeš jedno ráno povedať, že dnes ........ Doplň si. Pôjdeš si zabehať alebo pripravíš veselé jedlo, proste a jednoducho zlomíš stereotyp a začneš sa snažiť kvôli sebe. Sama píšeš, že nechceš dospieť do bodu, kedy by si si siahla na život tak dvihni zadok a makaj na sebe. Úspešní ľudia nie sú tí, čo mali šťastie, ale tí, čo to nikdy nevzdali...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 199 otázek, kterým se dostalo 271 493 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist