Potřebuji pas na Eurovíkend v Římě??

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24703 20.1.2012 22:41

:) Dotaz..s mamkou chceme letět 1.3. na 4 dny do Říma,jenže rok mám prošlí pas a doma do mě stále hustí,že při letu do Itálie ho musím mít. Já zase tvrdím,že ne.
Jak to teda je?? Já jen,že se ani tedka nechystám na žádnou větší cestu do zahraničí mimo Schengen,tak se mi ten pas nechce vyřizovat:(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko20.1.2012 23:35

    No jestli poletíte z ČR rovnou do Říma, je to Schengen a tudíž se domnívám, že by Ti měla stačit občanka.

  • Myslím si, že ti bude stačit občanka. Když jsem žila v Irsku, lítala jsem na občanku.

  • full.avl20.1.2012 23:13

    Já jsem s toho jelen též. Našla jsem si schválně Eurovíkend v Římě a tam píší že si lidi mají zkontrolovat platnost pasu, ale na dalším odkazu už to nepíší. Nejlepší bude se zeptat cestovky. JInak pas se dá vystavit nový i do 3 dnů , ale je tam příplatek.:-)

  • Verousek8921.1.2012 10:42

    V rámci Schengenského prostoru ti stačí občanka. Ten pas se řeší při letu např. do/z Chorvatska, kde Chorvatsko není vrámci Schengenu a náš stát nepovoluje bez pasu přiletět ze země, která není v Schengenském prostoru. Přičemž do Chorvatska bys doletěla, protože jim to zákony nezakazují. Ale my i Itálie je v Schengenském prostoru, proto by neměl být problém s občankou. :-)

  • Ahoj, v rámci EU můžeš cestovat pouze na OP. Verousek89 píše, že do Chorvatska ne, ale to má vyjímku a také můžeš, my takto letěli. V listopadu jsem letěli na Kanáry, to jsem se raději informovala u CK (i když je to v EU, přišlo mi to dost daleko), ale také stačilo OP a to jsem letěli z Mnichova. Takže vůbec neměj strach.

  • donalabuznice27.8.2020 23:30

    Ahoj, nějaké základní info o návštěvě Říma jsem si přečetla na https://jacestovatel.cz/media/kam-zajit-v-rime-a-co-videt-za-pamatky a nic o tom, že by byl potřeba pas ta nepíšou. Přecejen je Itálie součístí EU a taky Shengenu, takže by byl pas vyloženě zbytečný a rozhodně stačí občanka.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist