Potravinová alergie po porodu/při kojení???

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25663 26.1.2013 21:26

Ahoj holky, stalo se některé z vás, že byste až po porodu začaly být alergické na nějaké potraviny? Já jsem se zpočátku hodně hlídala co jím, kvůli kojení, ale malá netrpí vůbec na nadýmání, tak se teď po 3m znovu začínám živit vším možným 8-. O Vánocích jsem se párkrát já i Linda osypaly po oříškách. Od Vánoc se případně osypávám jen já, malá naštěstí nic. Nedávno po krabí pomazánce. Včera příšerně svědivě po 2 řádcích Studentské pečeti. Nevím, co si o tom mám myslet.

Tak dneska jsem se pro změnu osypala po půlce mandarinky :o(. Už mě to štve. Beru si Xyzal a od zítra zkusím pořádně dávat bacha na to, co jím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko27.1.2013 0:51

    Já se osypala v 6N po jogurtu a jiných mléčných výrobcích, kojená dcera byla v pohodě. V životě jsem předtím na žádnou potravin. či jinou alergii netrpěla a najednou obří svědivé fleky po těle - kopřivka jako blázen. Na několik týdnů jsem mléko a výrobky z něj uplně vypustila, pak jsem to opatrně zkusila a od té doby zase dobrý. Přisuzuji to rozbouřeným hormonál. hladinám po porodu - ne nadarmo se obecně spousta alergií spouští v pubertě a po ní je to pak dost často lepší, nebo se příznaky alespoň zmírní. Je možné, že jsi na tom stejně, každopádně bych potraviny, co Ti nesedí, na čas (týdny, měsíce) vypustila, pak zkusila opravdu postupně pidi množství.

  • A.t.i27.1.2013 8:54

    Ahoj, mne se zase po porodu začali dělat exémy a plísně a to jsem nikdy do té doby neměla. Chodila jsem s tím na kožní, mazala to kdečím, ale nic nezabralo. Za nějaký čas to zmizelo samo. Takže si myslím, že to bylo také rozhozenými hormony a jak se to uklidnilo, tak i problémy zmizely. Zkus se zatím věcem, co to způsobují, vyhýbat a třeba se to časem srovná.:-)

  • Ahoj, já jsem na tom stejně jako Ty. Byla jsem oříškožrout a po druhém porodu se mi objevila alergie na lískové oříšky a už mě neopustila :-( (3roky). U mě se to projevuje svěděním a následným průjmem. Na nic jiného naštěstí nereaguji. Na alergo jsem nešla - když jsem to řekla obvodní dr - tak mi řekla, že se mám ořechům vyhýbat a mít v domácí lékarničce Zyrtec (kdyby nastala bouřlivější reakce). Pro malou si do lékárničky pořiď Fenistil kapky - už je volně prodejný - tak kdyby se Ti zase osypala, ať jí můžeš nějak pomoci.

  • kamošce se stalo, když přestala kojit syna (v té době měl něco málo přes rok), že se jí objevilo astma. nedařilo se s tím nic dělat a Dr jí řekla, že to je těma hormonálníma změnama a že jí pomůže leda další těhu. a faktem je, že jak otěhotněla, astma bylo fuč :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist