Potravinářský průkaz

Otázku položila: Anonymní uživatelka #389351 19.3.2018 20:01

Ahojte.Chci se zepat,co to je.....
- potravinářský průkaz
-kde jej sehnat
-co to obnáší
-kolik stojí
Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Potravinarsky prukaz ti vystavi tvuj obvodni doktor. Kazdy si rika jinak, ja jsem za neja asi pred cca 8 lety platila 300Kc. Je to vlastne doklad o tom, ze jsi zdrava a nemas nejake prenosne nemoci. Slouzi v oblasti potravinarstvi. Ale treba ja jsem si ho tenkrat musela delat, kvuli praci v tovarne, kde jsme delali deodranty. :-)

  • almi19.3.2018 20:09

    Potravínářský průkaz je potřeba pro práci s potravinami, takže třeba v obchodě, výrobě potravin, kuchyni atd. Vydává ho obvykle obvodní lékař. Někdy ti ho vydá, aniž by tě nějak kontroloval, ti poctivější udělají nejdřv různá vyšetření. A stojí různě, podle toho, jak má zrovna tvůj lékař takováhle potvrzení oceněné, může to být třeba jen 50,- Kč, ale i 500,- Kč.

  • U obvodniho lekare.
    Nebud lina a pouzij google.

  • Me ho dal obvodak nic me nestal zalezi jaky doktor a je na to abych mohla pracovat v potravinach to vse ti ale najde i google

  • Dle mého průkaz úplně k ničemu, bo většina doktorů ho vydá aniž by dělala nějaké extra vyšetření, a dají ho na dobu neurčitou..takže pokud nějak onemocníš a nikomu to neřekneš, můžeš furt pracovat..

  • donalabuznice28.5.2020 0:18

    Já jsem tedy nikdy potravinářský průkaz nepotřebovala, ale dívala jsem se na https://ideaclub.cz/media/jak-ziskat-potravinarsky-prukaz a tam píšou že cenu za něj si stanovuje lékař sám, takže tě může vyjít klidně na několik set, záleží prostě na doktorovi. Vím ale že kamarádka nastupovala do obhodu jako pokladní a tam šla přímo k závodnímu lékaři, u kterého nic neplatila.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist