Posunutí hexavakcíny

Otázku položila: Anonymní uživatelka #85402 8.4.2013 16:38

ahoj holky, prosím Vás, nevíte některá jak to funguje? Čeká nás očkování - 1. dávka hexavakcíny a rádi bychom ji posunuli, co to půjde - máme u malé vypozorovanou alergii na bílkovinu kravského mléka, takže z důvodu snížení imunity bychom chtěli očkování odložit. Nevíte, jestli je to možné? Neřešily jste to některá z Vás? Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa138.4.2013 16:59

    muzes odkladat a odkladat klidne do pul roka az roka,nutit te nemuzou,je to tvoje dite a pokud mas dobrou doktorku tak kort se to da odkladat :-)

  • Proberte to s doktorkou. Pokud očkování doporučí odložit, určitě odložte. Rozhodně bych ho neodkládala z důvodu šetření imunity dítěte, pokud tedy bude očkováníschopné. Uvědomte si, proti čemu to očkování je. U nás v ordinaci se objevilo několik případů černého kašle. Děti očkujeme co nejdřív je to možné, aby byly co nejříve chráněny. Stejné je to s prevenarem. Když se kdysi očkovat začínalo, dr. říkávala maminkám, že to není tak nutné. Dneska to doporučuje všem, protože se ukázalo, že to má smysl. Už ani nepamatuju, kdy jsme měli epiglotitidu, způsobenou pneumokokem. U této nemoci se děti mohly i udusit. Takže proočkovanost je znát.
    Pokud děti mají nějakou kontraindikaci ke klasickému očkování, jako je třeba epilepsie nebo předčasné narození, dá se očkovat Infanrixem Hib /není tam žloutenka a dětská obrna/. Zbytek se doočkuje později, kolem 2 let věku.
    Tím vším chci říct, že byste měli dát na doporučení dr. Rozhodne-li odložit očkování, odložte. Hlavně to neodkládejte proto, že je vám dítěte líto, aby ho to nebolelo apod. Protože čím dřív to má za sebou, tím líp. Však už to očkování na roce /pneumokoky/ a na 18 měsících /4.hexa/ těžko nesou, protože už si to uvědomují jinak.
    Pokutu za bojkot očkování jsem za svou praxi nezažila, ale popotahování se sociálkou ano. Nehledě na to, že kdo nedodržuje pravidla, nemůže čekat, že mu potom lékař s čímkoli vyjde vstříc. A neočkované děti nemůžou do školky, na tábory, školy v přírodě..., ale to se jedná jen o to povinné očkování.

  • zkušenost nemám, ale myslím, že děláte dobře. četla jsem, že dneska už se ani nedává rodičům pokuta, pokud odmítnou očkování úplně, i když může přijít sociálka. My teprve dítě čekáme, ale už jsme nad tím taky přemýšleli, že očkování co nejpozději a některý možná i vůbec...

  • duramura8.4.2013 20:58

    tyjo, nas ockovala dr. dle harmonogramu, max sme to odlozili o par tydnu, aby se mala srovnala. kdyz ji byl mesic tak zacala krvacet do stolice a po par dnech v nem., kdy vyloucili vse mozne i nemozne, sem sla pekne pri plnem kojeni na bezmlecnou dietku. zabrala, prvni davka hexy ji ale rozhodila a v pul roce sem ji musela prevest na neocate. pak OK a jeli sme s ockovanim dal :-) co nam ale propadlo, bylo ockovani prevenarem...to sme vzdali.
    ted uz nema s mlecnymi vyrobky problem, jen sme pro zmenu na UM AL 110 (nezvlada tedy jen vetsi objemy mleka), jinak zvlada ve 14m vse :-)

  • Naprosto souhlasím s petulinkaa13

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist