Postýlka - bočnice, nebo příčky?

Otázku položila: buccaneerka2 18.3.2018 10:55

Holky, osvědčila se vám postýlka se stahovací bočnicí, nebo s vyndávacími příčkami? Chtěla jsem původně s bočnicí, ale prý to bývá zbytečné. Měříme oba kolem 180 cm, takže do postýlky dosáhneme, problémy se zády nemáme. Ty příčky mi přijdou lepší, ale zase se bojím, aby se to malá nenaučila sama nějak brzo vytahovat a nelezla ven, když nebudu chtít. Jakou máte vy postýlku a jak jste s tím spokojené?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk18.3.2018 11:19

    My máme se stahovací bočnicí, kupovala jsem ji v domnění, že tím ušetřím záda. Ale staženou jsem ji měla snad jen třikrát, jinak dítě normálně zvedám a chvílemi si dokonce říkám, že by byly lepší ty vyndavaci příčky, páč by tam dítě staršího věku mohlo samovolně vylejzat a zalejzat, aniž by se zabilo. Jinak s tím vyndaváním je výhoda, že ležící miminko máš napolohovany na tom nejvyssim roštu, takže ho zvedáš snadno, a jak ten rošt dáváš postupně dolů, jak dítě sedí případně stojí, vlastně ho furt zvedáš ze stejné úrovně, tedy ze sedu a později stoje.

  • Za me urcite se stahovaci bocnici taky nejdriv mi to prislo jako zbytecny ale ted jsem za ni hrozne rada mame vysokou postel takze jak je bocnice dole tak parada, u tchyne je postylka s vyndavacimi prickami a desny abych v noci po tme furt sahala kde jsou pricky vyndany no hruza 8-o mam ji stazenou nonstop ;-)

  • Mela sem možnost vyzkoušet obojí a za mne spíše stahovací bočnice.
    Příčky se mi dítě naučilo vyndavat, takže se to tam potom začalo vylamovat, a když byly ponechány oddelané, dítko mělo věčně nohy z postýlky ven a i část zadku. Na dávání ditka do postýlky je ta stahovací bočnice pohodlnější, hlavně když ji tam chceš dát spící.

  • petulinkaa1318.3.2018 12:57

    To stahovani jsem nepouzila nikdy, naopak je lepší s vyndavacimi spryclemi, pak se můžou vyndat a dítě si vyleze a zaleze samo, určitě bych volila tuhle :-)

  • 11misicka18.3.2018 14:02

    Já měla u postýlky úplně sundanou bočnici a přiraženou k posteli, takže jsem měla malou hned vedle sebe jako kdyby byla na posteli

  • My jsme koupili postýlku, že které jde bočnice sundat celá úplně pryč. Máme ji (postýlku) přiřazenou k naší a v noci nemusím vstávat a vyndavat dítě na kojení, jen si ho v polospanku přísunu, pokud nespí přímo u mne, a kojim. Já si neumím představit s těmi mými nenažranými nespavci vstávat a vyndavat každou půl hodinu.

  • Postýlku se sundávací bočnicí :-) Pak si dáš mimčo k posteli na balkon, není nic lepšího :-)

  • sisterrys19.3.2018 13:06

    Mě přijde praktická se stahovací bočnicí. Když byl malý úplné mimi, měli jsme bočnici staženou, lépe se k němu dostávalo. Pak jsme se přestěhovali a v novém bytě máme postýlku těsně vedle postele. Když dávám malého do postýlky, tak z postele a na to je lepší mít bočnici staženou. Dokud ji neuměl přelézt, tak ji mě staženou pořád, lépe se mi tam dával po nočním kojení. A teď když už je těžký a já jsem těhotná, tak bočnici stáhnu, aby si mohl do postýlky vlézt sám a pak ji zas vytáhnu, vytaženou ještě neumí přelézt. Kdybych měla postýlku v prostoru, asi bych to stahování využívala méně. Naopak jsem v novém bytě vůbec nevyužila polohování matrace, má ji na nejnižší úrovni, kdy je zároveň s matrací naší postele. Opět u postýlky v prostoru bych určitě využila polohování více. Jinak jsem ráda, že v 22 měsících mi malý z postele nevylézá sám.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist