Poševní zánět?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #51576 24.9.2011 7:51

Už pár dní pociťuji svědění kolem poševního vchodu i uvnitř. Zkusila jsem mast clotrimazol, jenamazol...žádné zlepšení. Ze začátku jsem si myslela, že je to zánět močových cest, protože to hrozně štípalo při močení. Pak se to nějak zlepšilo, a teď už "jen" tohle svědění. Ale je to tak nepříjemné, že jsem kvůli tomu v noci nemohla spát :( Poraďte prosím, co to je? Není to zánět? Nebo kvasinky? Mám i takový vodový výtok... Je to pořád stejné, nevidím žádné zlepšení. Chystám se doktorce, ale chtěla bych vědět, jestli jste se některá s tím nesetkala.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jak dlouho jsi užívala ten Jenamazol? Orig. balení je na 3 použití přes noc, mě to zabralo při použití asi 4x (krému je tam totiž na 3 dávky až dost, tak jsem si to rozdělila) a změna nastala asi tak 5.-6.den. Je to širokospektrální přípravek, zabrat by teoreticky měl, záleží teda na tom, jakého původu je ten zánět. mě zabral vždy, ale trvalo to tak týden. Chce to ještě podpořit, brát laktobacily. Ale uvidíš, co řekne doktorka.

  • Ahojky, pokud ti nezabral Clotrimazol a Jenamazol a používala jsi je tak, jak jsi měla (doba, množství), tak je možném že je příčina bakteriální a na to tyhle léky zabírají minimálně...Nebo tohle může nastat při podráždění po styku, tak se to aspoň stalo několikrát nám a dr. nikdy nic nenašel...Co můžeš ještě vyzkoušt je Gyno-pevaryl, ten má úplně jiné složení, a nebo pak vkládací laktobacily na obnovu poševní flóry, např. Fermalac Vaginal, Vagilact.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist