Posazování miminka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35934 9.10.2012 15:23

Ahoj holky, máme 3,5 měsíční mimčo a chce sedět. Když leží, tak se snaží zvedat. Když si ho posadíme na klín, tak je úplně blažené. Ale co jsem četla, tak je prý na posazování miminka ještě brzy, aby nemělo problém se zády. Co si myslíte? Prostě už se sama začíná zvedat a s tím nic neuděláme. Občas ji třeba v kočárku zvedneme trochu zádovou opěrku, aby úplně neležela, a to se jí taky líbí, protože i lépe vidí ven.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko9.10.2012 15:51

    Je přirozený vývoj, že když mimču v tomto věku podáš prsty, automaticky má snahu přitáhnout se do sedu. Sedět ale nemá, dokud se neposadí uplně samo. Což může být klidně třeba v 9.-10. měsíci.

  • duramura9.10.2012 19:38

    nam se mala take zvedala do sedu, pres brisni svaly. nam fyzioterapeutka rekla, ze je jen zvedava, ze ji k tomu nemam motivovat a kdyz to bude delat, tak nadzvednout nozicky, at zas lezi. no, to nak nepomohlo, ale urcite sem ji neposazovala, zadicka na to pripravena nebyla

  • To dělají snad skoro všehna miminka, jenže tímto způsobem se (bez pomoci) nedokáží posadit , prostě toto nevede k posazení se, děti se samy posazují úplně jiným způsobem a neměly by se posazovat, dokud si samy nesednou, to je prostě pravidlo, dokud to nedokáží, nejsou na to fyzicky připravené, tudíž jim to škodí. Přitahovat za ručičky se podle mě může, ale nemělo by to být až do úplného sedu (tzn jen takové "cvičení").

  • Martasek899.10.2012 15:33

    Děti rády zkoumají a pokud se zvedá sama, je to něco jiného, než když ji zvedáš Ty, ačkoliv sama to nezvládá. Takže takový ten polosed by vadit neměl, ale neposazovat úplně do sedu :)

  • když to tak čtuúplně jak kdybych to psala JÁ máme taky 3,5 a stejný problém.Neurolog nám řekl "malej,ale šikovnej"

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 736 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist