Poruchy příjmu potravy, skoro nejím.

Otázku položila: Bývalá uživatelka #28281 13.8.2012 11:37

Ahoj.. Momentálně ted mě tíží nepříjemenj problém ..
Od začátku prázdnin sem přestala normálně pravidelně jíst, protože na jídlo proste nemám čas , furt někde lítám , venku je teplo a tak proste na jídlo nemám vůbec chuť a prostě jím doopravdy jen tehdy když musím... Teď sem si to zkazila asi úplně ..Byli jsme 14 dní na slovenku .. Jezdíme tam každý rok za rodinou do našeho baráku. Vlasntě pocházím od tamtud.. Jenže, tuten rok tam semnou byl jen táta, táta měl hromady práce kolo baráku takže mě nemhl kontrolovat kdy jim a kdy ne ... Vůbec nemám v hlavě to že nechci jíst , jen proste mě nikdy nenapadlo jít a vzít si chleba protože sem proste neměla hlad, takže tam sem měla za den maximalně dva kousky chleba co sem si jen tak kousla... No a teď , teď sem doma, neustále se hádám s mámou , protože do mě cpe jídlo .. Vím oan má pravdu ,ale já prostě mi t nejde. Sem třeba venku a najednou se mi udělá strašně zle, mám pocit že budu zvracet .. Musim počkat pár minut a pak je to zase ok , ale zachvilku mě to chytne znovu a tak je to furt den co den .. Ale vůbec necítím , že bych měla hlad.. Přidu domů , máma mi uvařila nejoblíbenější jídlo , já se na něj podívám a v tu ránu se mi chce zase zvracet..... Všelijaký pach nevím cigarety , dým a nevím proste to co mi dřív nevadilo z toho mi je zle :( ..
Mám takový pocit, že sem už jednou měla něco podobného, ale určite to nebylo až takhle. Jen sem brala nějaký doplněk stravy abych měla chuť k jídlu ..
Co myslíte, je to z toho že doopravdy skoro vůbec nejím ? :( A když jo , co mám dělat ? :( Řekla sem to mámě ta mi řekla , že se musim jednou pořááááádně najíst (ošklivě řečeno) i kdybych se z toho měla poblej, aby se mi roztáhl žaludek :D .. A když to nepůjde , že zajdeme k doktorce ...
?? :) Moc děkuju i za připadné názory :D :))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Podle mě se ti opravdu dělá zle z nedostatku jídla, i když ty ten hlad nebo chuť k jídlu nevnímáš, tak tělo ano. A souhlasím s mamkou, že bys měla začít víc jíst. Ovšem nesouhlasím s tím, že bys se jednou měla pořádně najíst, ať se třeba klidně pobleješ. To by tvou situaci podle mě jenom zhoršilo a tvůj odpor k jídlu by byl ještě větší. Když nemáš chuť a zvedá se ti z jídla žaludek, nemůžeš do sebe nacpat na posezení svíčkovou s knedlíkem :-p podle mě bys měla do stravování vnést pokud možno řád, jíst několikrát denně (minimálně 5krát) a menší porce. Když si celý den venku, vem si s sebou aspoň muslityčinku, nebo ovoce a to sněz. Ale chce to fakt vůli a myslet na to. Když se budeš držet pravidelné stravy, uvidíš, že se budeš brzy cítit mnohem lépe ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist