Porodnický gel

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25351 29.4.2011 23:12

Ahoj holky,

rodila jste některá s porodnickým gelem pro usnadnění porodu ? Viděla jsem nějaký leták. Jak se na to tváří porodníci když si ho přinesete ? Máte s tím zkušenosti, jak to probíhá, a jestli má opravdu nějaký účinek ? Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Holky to probírali tady v pokecu. Tak to zkus najit, ono na to ma kazdy nazor jiny, vetsinou je ten ze kdyz na to mas penize,...... Ja si myslim, ze to pomoct muze a nemusi a na kazdou to bude pusobit jinak. Takze jestli ty penizky mas, tak do toho jdi, ja si ho budu taky porizovat.

  • Ahoj Marleene, já jsem o tom hledala informace, kde se dalo. Dianatal je vlastně lubrikační gel, který se zavádí ve dvou dávkách - při první době porodní a později při druhé době porodní. Klasický lubrikační gel ale nemůže být u porodu použitý, protože není zdravotnicky na to určený a schválený. Dianatal ano. A proto možná i ta cena. Ve Švýcarsku se běžně k porodům používá, dokonce je hrazený i pojišťovnou. Ale miminko samo o sobě je obalené v mázku, který mu při průchodu pomáhá. Jedna slečna teď rodila s Dianatalem, co je na MK, ale hlavně proto, že trpěla na vnitřní varixy a doporučil jí to porodník a samozřejmě jí potom řekl, že to šlo dobře. Byla ale druhorodička a celkově proběhl porod hladce, takže je těžké vždycky jednoznačně připsat něčemu zásluhu, pokud se neví, jak by to probíhalo bez něj. Mimo jiné ale cvičila s balonekm epino na zvýšení elasticity hráze. Moje doktorka se k tomu např. staví negativně (zároveň je porodníkem v Motole), ona patří mezi zastánkyně klasického porodu vedeným porodníkem se snahou co nejvíce uklidnit matku, aby byla spolupracující, protože o to hlavně u porodu jde, aby maminka nevyváděla, nebyla hysterická a dokázala reagovat na pokyny a řídit se jimi. Já se jí na gel ptala a ona to považuje spíš za tahání peněz z vystrašených žen před porodem, které samozřejmě pro volný průběh udělají cokoliv. Já třeba piju maliníkovo-jahodníkovo-ostružiníkový čaj, jím poctivě lněné semínko, masírujeme hráz, balonek za 3 tisíce jsem si pořídila také, ale ke gelu jsem se nakonec nepřiklonila. Myslím, že tím nic rozhodně nezkazíš, pokud si ho pořídíš a zároveň si myslím, že rodí bez něj skoro každá, takže to zvládneš i ty :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist