Porod bez otce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #236845 21.3.2020 18:56

Zdravím maminky! Jak se vyrovnat s porodem bez podpory? Kvůli nařízení nesmí manžel k porodu ani na návštěvu. Mám termín za deset dní a jsem z toho na pokraji sil. Celou dobu se těšíme že tento velký okamžik prožijeme spolu a najednou tohle. Čekali jsme čtyři roky! Bojím se,že personál bude pod velkým tlakem a taky jsem zažila už při některých vyšetření velkou aroganci. Kdo se mě zastane?! Od začátku těhu vše prožíváme spolu a teď se doví jestli máme syna nebo dceru s odstupem x hodin a ještě po telefonu jako za totáče :'( Je mi z toho do pláče!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Taky mě to zřejmě čeká. Nevěřím, že tahle nařízení do dvou měsíců zmizí a budu rodit s manželem. Těšila jsem se na to. Teď se víceméně upínám na miminko, těším se na něj, mluvím s ním, abychom to spolu zvládli za jakýkoliv okolností a představuju si, jak ho konečně držím v náručí. Bude to můj třetí porod a to že budu někde zavřená x dní bez fyzického kontaktu s blízkými, mě taky moc netěší. Ale zdraví toho malého, nás všech mi za to jakési nepohodlí stojí.:-p

  • Chápu, že spousta rodiček u sebe manžela mít chce. Nicméně bych si říkala jaké jsou ty důvody proč se rozhodli ho u porodu zakázat. Vzhledem k virové situaci, kdy i jeden člověk dokáže nakazit celou vesnici je každá osoba navíc v uzavřeném prostoru hrozbou. Nebuďte sobecká a myslete na zdravotníky. A nebo obráceně, manžel se může nakazit v nemocnici a přinést to domů a nakazit zbytek rodiny (když situaci vyhrotím). Veškerý pohyb mezi lidmi je ted prostě riziko, které se vláda snaží minimalizovat. Zatněte zuby a zvládnete to! Já také rodila sama, když byl partner na misi a zvládli jsme to :)

  • Vím že je to teď hodně náročné. Nesmíš se tak hodně stresovat. Tvůj manžel tě určitě podpoří i tak. Chápu jak jste se na to spolu museli těšit ale třeba to není tvůj poslední porod. Držím palce! :-)

  • Před rokem 89 to byla klasika a rodičky byly jak kus masa. A ženy žily...
    Varianta je domácí porod.
    Hlavně klid a neřešit voloviny.

  • petulinkaa1321.3.2020 21:22

    Chápu tě a byla bych z toho stejně nešťastná a smutná, nasraná.... že to bylo dřív normálně, tak at.. ale kurna dnes je dnes a omezení šíření viru, stejně tak může být rodička a otec je rodič ne kdejaký doprovod, takže ať jdou do háje a plně soucitim s těmi koho to potkalo, sama vím jak jsme se po 6ti letech dočkali a jak mi pomáhalo mít manžela u sebe a dene ho vidět i na návštěvách. Tohle by prostě měli zrušit!!

  • WojKa22.3.2020 0:10

    Jak píšou holky, chce to myslet pozitivně. Já rodila třikrát. U prvního porodu jsem měla manžela po celou dobu u sebe. Měl být i u druhého, nicméně jsem místo spinální anestezie nakonec musela dostat celkovou při sekci, takže tam u toho nebyl, ale na druhou stranu jsem spala, tak mi to tak nějak bylo jedno. A naposledy jsem rodila teď v listopadu a jelikož jsme neměli hlídání, manžel musel být s dětmi doma.
    Já jsem si pořád říkala, že to zvládly jiné, zvládnu to taky a s tímhle pocitem jsem hrdě nakráčela na vyvolávání. Nebudu se tady rozepisovat. Zvládla jsem to, dítě velké narozené po termínu, porod díky vyvolávání oxytocinem opravdu náročný. Během porodu jsem byla sice na mobilu a v kontaktu s manželem, ale nebylo to ono. Prostě tam chyběl, i přes fakt, že jsem vyfasovala super PA.
    Takže zvládnout se to dá, ale ještě teď po čtyřech měsících mi je opravdu hodně líto, že tam nebyl. Držte se, hlavně ať je miminko v pořádku a Vy také.

  • Chapu ze je vam do place a priznam se, ze me by bylo taky s to hodne, me třeba by ulidnilo to, ze porodnice vyskov, ma porad porody s tatínkem a z Brna mame relativne dobrou dojezdovoi vzdalenost .... Jinak by me moc neuklidnovalo ze deiv to zensky zvladaly .... Jasne ze jo, ale pro me tam byl chlap takovou oporou, ze druhy porod bych si bez nej nedokazala predstavit ....takze pokud bydlite blizko, tak Vyškov

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 491 odpovědí a 409 682 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist