Porod Hradec Králové

Otázku položila: dzusinka 16.12.2019 16:38

Zdravím, pročetla jsem si teď stránky fakultní nemocnice v Hradci Králové, oddíl o péči o matku a novorozence docela mě vyděsilo jedno ustanovení. A to že po porodu a bondingu dítě odvezou na sesternu na dobu 6 hodin s tím, že se to dá zkrátit nejvíc na čtyři. Máte s tím prosím někdo zkušenosti? Já se svojí první dcerou dostala v porodnici ve Vyškově miminko hned na pokoj, mám v plánu si přát totéž. Zkusil jste to někdo a s jakým výsledkem popřípadě chováním personálu? Nechci slyšet odpovědi typu že budu ráda za odpočinek a podobně jak říkám mám jedno dítě doma a navíc v ostatních porodnicich to takhle nedělají.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud je dítě v pořádku, nemá nemocnice právo Tě od něj oddělit - bohužel se to stále děje. Doporučuji mrknout na fcb stránku "Podpořítě mě v osvětě" a poptat se tam - v podstatě, pokud jsi dostatečně asertivní, vyhádáš si cokoliv. Mně osobně by to za to nestálo a v Hradci bych nerodila (porodnice patří mezi "vyhlášené"..). Z východních Čech si nejvíce chválí Ustí nad Orlicí, dobré hodnocení jsem slyšela i na Chrudim a na Rychnov.

  • Rodila jsem v Hradci pred dvema mesici. Kdyz bude vse v poradku, miminko ti po porodu prilozi, muzes si rict, jestli chces nechat dotepat pupecnik, pak ho osusi, oblecou a zavinou a dve hodiny vas nechaji uzivat si jeden druheho. Pote se miminko odvazi na koupani a podrobnou prohlidku k pediatrovi a na pozorovani. Mne maleho dovezli asi za 4 hodiny, mezitim jsem se byla osprchovat a dostala jsem obed. Co vim od kamaradek z jinych porodnic, nekde ti mimco vozi prvni den jen na kojeni a v nekterych ho vubec nenechavaji pres noc u maminky.

  • Asimka18.12.2019 9:25

    Tak tady pod to se připisuji, také by mě zajímalo :) ..rodila jsem v HK loni v dubnu ale jako prvorodicka a ted uz vim ze bych si ho urcite nenechala vzit, vzali mi ho vecer v 11h a rano jeste nabidli ze muzou jeste o hodku posunout, ted uz vim ze bych to neudelala a nenechala odvezt...stejne jsem se nevyspala jak jsem byla nadopovana endorfiny, po prirozenym porodu to uz snad od prirody nejde aby zena hned spala..takze kdybych udelala lip, nechala bych si ho u sebe, stejne to mimco furt spi :-D .. pak napiste jak to vubec dopadlo :)

  • Co si já pamatuji u nás v porodnici tak byla malá pryč 1-2 hodiny.. Je to smutný.. Vlastně celý můj pobyt v nemocnici byl na prd...

  • Speedy6117.12.2019 13:29

    Dobrý den, omlouvám se, že reaguji na dotaz dotazem. Zajímá mě jaký byl porod ve Vyškově? První dítě jsem rodila v Brně u Milosrdných a druhé bych ráda ve Vyškově. Mohla jste si vybral polohu při porodu? Jak byl aktivní personál? Poradenství atd...? U Milosrdných se mi nelíbilo, že mě personál nechal několik hodin v šatně a na boxu jsem do narození malé byla asi půl hodiny. Hodně mě znervoznovalo, že mi nikdo nechtěl dělat vyšetření několik hodin a monitor mi dělali až jsem byla plně otevřená, chtěla tlačit a nesmela

  • Rodila sem v Chrudimi, po porodu bonding, pak dvě hodiny spolu, pak si prďolu odvezli, já se konečně osprchovala, najedla a pak mi ho zas dovezli, měla sem ho furt u sebe, kdybych chtěla, vzali by si ho na sesternu, ale já bez něj nechtěla být 🙂 ostatní mamky si mimča vozily na sesternu a vyzvedávály si je, kdy se jim zachtělo, sestry s tím neměly problém :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist