Porod

Otázku položila: Anonymní uživatelka #68917 12.10.2012 10:27

Ahojky holky, někde jsem četla, že při porodu je to velky tlak na konečník.... Chtěla bych se zeptat, zda se může stát, že se pokakáte? nebo jestli se to některé stalo.
Děkuji za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Stává se často že při 2 fázi porodní, jak jde dítě por. cestami se zároven s dítětem vypuzuje i obsah konečníku. ale neboj. Por. personál je na tuhle situaci zvyklý a nehnou ani brvou;-)

  • Věř mi, že tohle při porodu řešit nebudeš. Sama nejspíš ani nepocítíš, jestli se stala "nehoda" a personál je na to skutečně zvyklý, takže tímto se nestresuj. Taky jsem to před porodem řešila a upřímně řečeno, ta "nehoda" se u mě stala, ale všichni to přešli. Klystýr mi chtěli dát, jenže se na to pak zapomnělo a později už na to nebyl čas a přežila jsem to ;-)

  • Aby se tomu co nejvíc zamezilo, dělá se obvykle těsně před porodem klystýr.

  • Ahojky, já jsem taky měla před porodem klystýr. A vlastně i kdybych ho nedostala, tak bych to asi taky nepocítila. Jinak souhlasím z holkami, nedělej si z toho vůbec starosti, tam jsou na takovéhle věci zvyklí a nikdo to neřeší. :-)




  • Klystyr je fantastisticka metoda osisteni strev. Jenze kdyz se provede je n pred tim porodem, tak je to hodne neprijemny, jelikoz ta streva jsou fakt dost plna. Mne jej provadeli do kontrakci a jelikoz musis i trochu vydrzet, je to safra neprijemny. Nejlip, kdo si troufne(a nicehos nic na tom neni, naopak, klystyr se varci do mody, uz neslouzi jen a pouze k ociste strev pro nemocne rakovinami atd) muze si poridit klistyrovacku v lekarne az zacit sam, v domaci pohode. S uzitim dobre pitne vody a trochu soli, dela klistyr opravdu dobre a nejen na tele:-).

  • ano klystýr dají....u mě to u porodu bylo to nejlepší co mi mohli dát :-)

  • Jelikož se právě dělá těsně před porodem, když je žena cca na 5 cm otevřená (alespoń u nás) a pak už to může jít rychle, klystýr mi v tomto vůbec nepomohl a po to...jenže v tu chvíli člověk neví, co tlačí, je to úplně stejný pocit cítit potřebu na velkou a porodit dítě (v porodnici jsou samozřejmě na to zvyklí)..Ale nechápu, proč se to nedělá hned na začátku, kdy je žena v pohodě-navíc vždy jsem do porodnice přijela včas, v době, kdy jsem prakticky ani necítila kontrakce (velkou část porodu je mám nebolestivé, ale pak se to zvrhne a už to jede...), takže i ten klystýr člověk lépe snáší, když ještě nepřišlo do tuhého. Při prvním porodu mi ho také dali takto na poslední chvíli a bylo to dost nepříjemné, člověk ani nevěděl, jestli chce ven jít ještě klystýr nebo už dítě, u druhého porodu se cpalo obojí zároveň. U třetího porodu jsem si ho raději udělala už doma, na začátku porodu a pak ke konci už to bylo úplnmě v pohodě, nic matoucího, ani žádná nehoda, já bych se už raději nedala vyprázdnit vůbec, než takhle v závěru....

  • petulinkaa1312.10.2012 11:40

    Tak to jsem zvědava, kdy klystyr dostanu v unoru já :-D jestli na začátku nebo ke konci :-)

  • Tak to já jsem do porodnice přijela včas, 4 hodky jsem byla na hekárně a klystýr mi nedali. Taky jsem se hned při druhým zatlačení pokadila. Bylo mi trapně, ale doktor mě uklidnoval tim, že se to může stát každý a taky, že stane. Myslela jsem si, že mi ten klystýr dají automaticky, ale nedali

  • Me teda klystyr delali jeste nez jsem mela kontakce a u me teda moc nepomohl. Pred vytlacenim to ze me jeste slo,ale pi asistentka mi rekla at tedka zatlacim pri kontrakci a pak jeste jednou a vsechno asi vyslo, pak mi vymenili podlozku a za půl hod jsem rodila. Reknu ti, ze jsem se toho strasne obavala,ale v tu chvili mi to bylo úplne jedno a jedna ucnice mi rikala jeste predtim kdyby nahodou(ja se s ni o tom bavila) ze at si z toho nedelam hlavu,ze to je normalni. Proste nikdo nejsme dokonali a kdyby se stalo,tak nemuzes za sve telo, nekdo hold tráví pomalu,nekdo rychle.

  • taky mě to trápilo skoro od začátku těhu, do termínu mi zbývá 21 dní a jen doufám,že mi stihnou dát ten klystýr,na ten se hrozně těším,ale je fakt,že se mi poslední 4 dny ulevilo,zácpa už asi pominula a já chodím na velkou každý ráno,někdy i 3x:-D:-D:-D

  • Mě přijali s kontrakcemi v deset věčer, přípravek na vyprázdnění jsem dostala ve tři ráno a rodila jsem v sedm, takže u mě to stihli s přehledem:-) Jen tedy u nás nepoužívají klystýr, ale Yal, je to takový gel, který ti vtlačí do zadku. Je to šetrnější, vyprázdnila jsem se dobře, asi po 15 minutách to začalo působit, byla jsem na záchodě jen jednou a v pohodě, k nehodě nedošlo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 559 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist