Porod

Otázku položila: Anonymní uživatelka #58060 1.4.2012 14:04

Holky chtěla jsem se jen zeptat spíše maminek jestli hodně bolí porod.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ano porod bolí, ale já mám pocit, že bolí krásně. Celou dobu jsem si říkala, že to dělám pro to miminko. Rodila jsem bez epidurálu a bylo to nádherné. říkala jsem si, že se otevírám proto, abych už mohla držet mimi v náručí. Soustředila jsem se jen na své miminko. Ráda si to někdy zopakuju :-)

  • JanaRad1.4.2012 17:07

    Rodila jsem 3x a říkám ANO, porod bolí. Dnes si ale na bolest nedokážu vzpomenout... Jen na to, jaká byla první dcerka nádherná, jak manžel byl se mnou u druhé jak měl slzy štěstí v očích, jak mě po císaři probudili a řekli mi, že mám krásného zdravého syna - ten měl před sekcí nulové ozvy....
    To miminko ti vše mnohokrát vynahradí a na nějaké auvajs brzo zapomeneš

  • Porod bolí asi kazdou z nas. Spise boli ty kontrakce :-)Ale ja za sebe rikam,ze tu bolest jsem zapomela hned jak mi daly maleho na prsa a jakokdyby se to timto jednim momentem vse smazalo a ja si rikala, ze na tohle si vsechny stezovaly, vzdyt uz ani nevim ze to bolelo :-) Proste u porodu asi kazda máma zjisti co vydrzi a neni nic krásnejsiho nez porodit dite.

  • Nejsem žádný bolestínek, ale porod mě bolel a hodně. Ale rodila jsem docela dlouho a ke konci za pomoci oxytocinu, což je hnus. Ale prima je to, že porodíš a bolet to přestane v podstatě hned. A navíc pak držíš v rukou své dítě, což je něco nepopsatelného :o) Když se za tím dnes ohlédnu zpátky, ano bolelo to, ale evidentně ne tolik, že bych nechtěla druhé dítě. Brzy se začneme zase snažit :o)

  • neřekla bych, že porod přímo bolí, jen je třeba nepříjemný- buď jako bys něco špartného snědla nebo měla menstruační bolesti, ale tím, že kontrakce přichází ve vlnách a mimo kontrakce Ti vlastně nic není,to není nepřetržitý nepříjemný pocit, což ti dává čas se vždy alespoň na chvilku odpočinout. Těžko se to popisuje, jsou věci, které bolí a jsou nepříjemné více, než porod-pro mne a nutně to není tím, že by byly bolestivější a nepříjemnější, ale je to prostě jiné. To mě někdy (když nerodím) přepadně křeč do břicha, bolí břicho nebo je mi divně, dostanu třeba střevní chřipku, já nevím, ale protože nevím proč, mám strach a snáším to hůře. Při porodu člověk ví, co se děje a ví, že to tak má být, a hlavně, že to co nevidět to skončí a za chvilku bude odměněn miminkem. Při porodu by měl být člověk co nejvíce uklidněný, měl by si věřit-i miminku (je to společná práce), měl by být v klidu a netrápot se strachy-strach dokáže porod podle mě hodně znepříjemnit sama mám strach ('že to bude bolet-třeba u zubaře a td) zase v jiných věcech, takže vím, jak s člověkem strach mává-člověk je v křeči, takže pak ten svůj stav snáší o dost hůř, než kdyby přijat to, co se děje uvolněně a bez předsudků.

  • Bolí, bolí...můj porod byl dlouhý, jsem drobná, syn měl 3,9kg, podávali i oxytocyn...ale hormony fungují perfektně, žena na tu bolest velice rychle zapomene, já hned jak jsem uviděla miminko a už si ji ani nedokážu vybavit. Na další porod, doufám, že mě ještě nějaký čeká, se moc těším :-)

  • No bolí:-D:-DAle jsem po třetí těhotná a na porod se těším.takže neboj,přežít se dá.Pokud máš strach,tak je to přirozené že se bojíš..ale říká se že 80% porodu je v hlavě.A já asi tak trochu souhlasím.Nebála jsem se ani jednou.Poprvé to bylo spíše že jsem nevěděla do čeho jdu.Po druhé jsem byla zvědavá jestli to bude stejné jak po prvé a po třetí se těším že to bude jako po druhé.;-):-D

  • Fazolka41.4.2012 14:16

    Na tohle se nedá jednoznačně odpovědět,já mám za sebou 2 a můžu říct,že bych klidně rodila pořád,kdyby byli takové všechny.Určitě byly silné kontakce ke konci a já osobně měla křížové bolesti,ale to se dalo přežít,když víš,že budeš mít v ruce ten nádhernej uzlíček štěstí.
    A navíc každá to prožívá úplně jinak.:-)

  • ono je to asi ukaždé ženké jiné...já ještě nerodila (těším se až jednou budu), ale babička mi vykládala, že když rodila, tak byla úplně v klidu, ale z vedlejšího sálu se ozýval řev jakoby někoho mučili :-D

  • Ahoj, tak já zatím rodila jenom jednou, bohužel vyvolávaně, tak bolelo to dost, ale už nevím jak, už jsem to nevěděla na JIP, protože jsme skončili na akutním císaři, tak jsem si říkala, že všichni říkají, že císař je daleko horší po, no nakonec ani to žádná hrůza nebyla. Dalo se to vydržet, ten malej koblížek byl ta nejlepší motivace. U každého je to jiné, jedna moje známá neměla skoro žádné kontrakce, ani je nenatočil monitor, chtěli ji poslat domů, ale ona se nedala, že určitě rodí, když se do ní podívali, tak už ji nepustili vstát, říkala, že by mohla rodit za čokoládu.

  • měla jsem porod komplikovaný a bolesti bylo i na můj vkus až moc, ale strach o dítě byl daleko větší. Určitě mě zkušenost s porodem ale neodradila mít další dítě, naopak věřím, že druhý porod už bude v pořádku a já na sebe budu pyšná, jak jsem to zvládla.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist