Porod

Otázku položila: Anonymní uživatelka #55108 29.1.2012 13:51

Ahojicek dámy, nechavaly jste si dat miminko ihned po porodu na brisko jeste kdyz melo pupecni snuru? Tzn. jeste ani neumyte? Nebo jste ho nechaly napred umyt a pak vam ho prinesli??? CO jste v papirech vyplnily?? Dle me je lepsi kdyz ho daji mamince na brisko ihned. Rada si prectu vase nazory, diky :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ja myslim ze zalezi na porodnici jak je zvykla to delat. jedine kdybys to chtela jinak tak si o to dopredu rict.

  • cudla29.1.2012 13:58

    Mě ho dali ještě neumyté,ale pupeční šňůra už byla přestřižená.Nic takového jsem v papírech nevyplňovala

  • Mě dali malou až po nezbytně nutných úkonech, zabalenou v perlanu,ale umytá nebyla. Hned se krásně přicucla a drží jí to do teď :-) Jinak nic takového jsem v papírech nevyplňovala.

  • Ahoj,
    tohle závisí na porodnici. Každá má rutinu trošku jinou, ale v 90% dávají miminko otřené, až po vážení a měření.
    Můžeš si sepsat porodní plán a tam si napsat, že bys to chtěla.
    Jinak se tomu říká Bonding a hodně se teď o tom píše, tak se podívej.
    Mám třeba knížku od Michaely Mrowetz-Bondib,porodní radost a tam je hodně informací. ¨Zjednodušeně bych řekla, že to je pro matku i dítě jedna z nejdůležitějších věcí.
    Já rodila doma a mohla jsem mít dceru na sobě jak dlouho jsem chtěla a mohli jsme se krásně pomazlit,přivítat a nikdo jí nic "nezbytného" jako otřít , změřit a vážitm, vykapat oči a zabalit do zavinovačky nemusel. Měla jsem ji na sobě ještě s pupeční šˇmůrou a bylo to nádherný :-)

  • Ahoj, mne dali maleho hned po prestrizeni pupecni snury na bricho a nechali mi ho tak 3 hodiny. Behem te doby jsme zkouseli kojeni a mazlili jsme se:). Muzu jedine doporucit, bylo to krasny. Az po tech trech hodinach ho zvazili a zmerili, ale vubec ho nemyli. Poprve jsme ho vykoupali az ten den, co me propousteli z porodnice a to jenom proto, ze jsem chtela videt, jak se to dela, jinak by ho vubec nekoupali...

  • Mě ho dali taky vždycky už otřené a zkontrolované. Myslím si, že někdy je to i lepší - přeci jen se někdy trochu napije po cestě a potřebuje odsát pusu a tak, aby se mu dobře dýchalo. Záleží také, zda nejsou komplikace. Asi je to hezký pocit, přiznám se že když ho odnesli hned, tak jsem se bála, že něco není v pořádku, ale zase mi ho dali za 5 minutek a věděla jsem, že je naprosto v pořádku, nedusí se, reaguje hned jak má apod. U malé, která měla už málo kyslíku, a musela hned do inkubátoru, to moc ani nešlo, aby mi jí nechali. Dali mi jí jen na minutku přisát a odnesli ji, ale taky byla hned večer OK.

  • Aspoň tady v Praze se miminko hned po porodu nekoupe, už tak je těch šoků dost, já měla porody těžké a byla jsem vyčerpaná, takže miminko manžel odstřihl, lékařky udělaly měření a vyšetření, první jsem porodila v Podolí, tam se to dělá na sále u maminky, pak malého , kterého jen otřely zabalily do nahřátých plen a osušky a dali manžovi, který si sedl vedle mě. U druhého ho manžel opět odstřihl, zabalili ho do plenky, mě ho dali, abych mu dala pusinku a hned ho odnesli i s manželem na box, kde mu dali plenku, provedli nutná měření a kontroly-manža mi všechno natočil na video a zabalily zase do teplých plínek a dek a donesli mi ho zpátky. Na bříško mi ho nedali nikde, ale já bych ho ani vysílením neudržela, pusinka a nebo to, že jsem na něho viděla stačilo. A mimčo jsem si pak koupala sama až na pokoji.

  • Já si nepamatuju, ze bych takoveho neco vyplnovala. Jak jsem ho porodila, tak mi ho hned dali na prsa (uz si nepamatuju zda mel pupecni snuru ci ne) a prikryly mi ho tou stribrnou folii, protoze na pokoji bylo 18st. Moc dlouho mi ho nenechali, protoze hrozne spechali,ale muj mohl jit se setrickou vazit, merit,.....prisli za 20min a za dalsich 5min uz nam ho vzali- teda mojemu z naruci,me sili,protoze u nas ta sluzba funguje jen do 22hod,no proste nam ho vzali. Jestli ho myli to nevim,ja byla uplne vyflustla a videla jsem ho az za tri dny a to uz byl umytý. Priste budu mit napsany urcite porodni plan a tam vse co ted se mi nelibilo a nedostavalo. Tenm bych doporucila napsat, protoze jestli budes mit bezproblemovy porod, tak se ti bude hodit, zeptala bych se kamaradek co je dobre,co neni dulezite a vse pred porodem zda bude cas probrala s asistentkama, popr zaukolovala manzela zda bude s tebou aby jim to sdelil on.

  • ano, ano, ano-ale ne vkaždé porodnici je to zvykem-ale pokud pracují s porodními plány, mělo by to jít, já to měla napsáno v porodním plánu-asi nějak takto: nechat dotepat pupeční šňůru a miminko hned po porodu přiložit, tak to tak uděli, i když ne an tak dlouho-já nesledovala hodiny, ale připadalo mi, že jsem se dost nenasytila, nevím. Pak miminko ošetřili, změřili, zvážili a otřeli (měla jsem v plánu vyšetřit na mém těle a neměřit, nevážit, ale to údajně uřž nebylo možné) a přinesli.
    Když jsem rodila doma, měla jsem takto miminko na sobě asi hodinu a bylo to opravdu nádherné, až pak jsme odstřihli šńůru, přiložila k prsu a pak porodila placentu...

  • Martasek8929.1.2012 21:14

    Mně dali malou hned, nejsem si jistá tedy, zda už s přestřiženým pupečníkem, myslím, že ano, ale od krve, ovšem zabalenou, nebo něco přes ní dali, takže jsem nebyla zakrvená - ještě že tak :D Ale rozhodně bych ji nechtěla až po umytí, zvážení a podobně !!! Jinak k prsu mi ji dali myslím až po těch úkonech. A poté do postýlky vedle mě :)

  • micika29.1.2012 22:20

    Mě dali malého hned,ale nevím jak to bylo se šňůrou..ale vím že se mě zeptali jestli ho chci hned na sebe..jak ho drželi v nejakém tom hadru,tak mi ho dali,ale jen na moment,pak honem měřit a vážit a čistit atd,ale byla to chvilička,pak mi ho dali do postýlky vedle mě,páč mě dlouho šili,ale do těch 20min sem ho měla na prsu a pak byl zas vedle mě v postýlce..pak miho odvezli že prý na koupání a prohřátí pod světlem.ale vyprosila sem si ho hned a tak ho odvezli jen na moment

  • Ahojky, v papírech jsem nic nevyplňovala. Po porodu ho odnesli, děstká dr. ho vyšetřila, pak vážení, měření atd. a až potom mi ho dala PA k prsu, aby se poprvé přisál. Já jsem po samotném porodu jen zaslechla, míry a že je to chlapeček a že je zdráv, to mě uklidnilo a pak jsem jen poslouchala, co mi říkal dr. - ale to si ani nepamatuju :-).
    Abych pravu řekla, byla jsem ze všeho tááák vykulená, že jsem nad tím, jestli mi ho dali nebo ne ani neměla čas přemýšlet. Nicméně dodnes je to pro ně nejhezčí zážitek, na který moooc ráda vzpomínám ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist