Poradíte

Otázku položila: Anonymní uživatelka #266913 25.8.2021 14:24

Ahoj maminky ,mám 5letou slečnu, která se hrozně bojí doktorů.Vcera jsme byli u paní zubarky,protože máme docela hodně kaziku, ale 5jsou zkažené hodně. Paní zubarka, říkala, že by ji to chtěla pospravovat,ale dcerka neotevre pusu,když vidí všechny ty nástroje a hlavně vrtačku. Zkusili jsme, že jsem šla na řadu první já, aby věděla že to nic není a pak že půjde ona.Marna snaha,pusu neotevre.Nevite o nějaké klinice, kde by dcerku uspali a opravily zoubky?Nechci jezdit každou chvilku po doktorech až ji nějaký zub chytne.Chci ji pomoct, ale vysvětlování, domluva nepomáhá a to měla slíbenou panenku,když si nechá aspoň jeden zoubek opravit.diky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • udělají to i v dětské nemocnici.
    byla jsem tkato kdysi se synem. bohužel objednací lhůta byla tenkrát půl roku.
    za kliniku se platí za anestezii - Dormicu a od naší paní zubařky mi bylo sděleno, že ale bohužel ne na každé dítě správně zabere a místo "uspání" ho "rozdivočí". když jsem pátrala po cenách, tak to bylo kolem 3-5tis za jednu dávku a zvládli by prý opravit jen tak 2 zuby. v celkové anestezii v nemocnici opravili všechno zaráz. v klidu a pohodě.

  • terryk25.8.2021 19:09

    Řešili jsme nedávno podobnou situaci se sedmiletym dítětem. Akorát teda kazik byl jeden a menší. Takže jsme dostali tip na kliniku, kde ošetřují kazy v premedikaci. Když mi řekli cenu, šla jsem do mdlob (od 15 tisíc podle rozsahu kazu). Takže jsem si řekla, že to zkusíme jinak. Objednala jsem kluka na termín za dva a půl měsíce a mezitím dělala nalevarnu. Vysvětlovala jsem, ukazovala, co ho čeká, hráli jsme si na vrtání, říkala mu, že kaz musí ven, že by mohl začít bolet, že tomu zoubku vadí, pouštěla jsem mu videa z vrtání zubů. Slíbila, že si pak může vybrat libovolnou hračku. Hele, dal to. A my si ušetřili nervy, shánění kliniky i těch vydriduskych 15 papírů v podstatě za nic.

    Dobře je psychologická příprava dítěte před zákrokem popsána třeba tady: https://www.lifee.cz/deti-a-rodina/poradna-jak-prekonat-detsky-strach-z-osetreni-u-lekare_250820.html

  • Tak v první řadě je to smutné že jste dopustila aby dcera měla tolik kazů. Je to bohužel jen a jen vaše vina, dítě za to nemůže a teď bude trpet. Ze zkušenosti mohu říci že pokud dítě odmítá otevřít pusu, nejspíš se sanace kazů vůbec nepovede. Dopadne to tak že až nejaky zub začne bolet, bude se muset trhat. Pokud chcete, tak můžete nechat ošetřit v CA, ale to se caluje hodně.
    Aapon ty zuby proboha čistěte, až vyrostou stále zuby a zkazi se, to bude teprve průšvih

  • buccaneerka225.8.2021 19:19

    Já mám teda tříletou, ale zažila právě před 2 týdny první plombování. Jak doktorka řekla kaz, já jsem měla hrůzu, ale ona to zvládla super, tak jsem se jí ptala, jestli se nebála. Řekla mi, že ne, že Peppa (prasátko Peppa) taky byla u zubaře. Tak nevím, jestli by nějaká pohádka nezabrala i na pětileté? Jinak jak píše terryk, i my si doma hrajeme na zubaře, malá mi opravuje zuby a o zubaři a všech doktorech mluvíme vždycky v duchu, že se tam těším, že tam bude (cokoliv pozitivního) - jezdící růžové křeslo, světlo na mávnutí rukou, růžový kelímek apod.
    Ale jsou to jen tipy, myslím si, že v pěti letech už to fungovat nemusí, zvlášt jestli má víc kazů, bolí to a odmítá i otevřít pusu. :-( Každopádně přeju hodně sil a štěstí na dobrého zubaře.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist