Poprvé letadlem na dovolenou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #46012 1.9.2011 20:15

Ahojte holky mám letět v říjnu poprvé letadlem a to do Egypta..mám se nějak očkovat..nebo má to nějaký následek..změna tlaku..prostředí,podnebí..první let..atd díky za info a rady ;)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Osobně doporučuju naočkovat žloutenku, tu užiješ kdekoliv. Jinak žádný strachy bude to v pohodě. Většina lidí vozí do Egypta Ercefuryl, nebo se tam pak dá koupit Antinal apod. Je to prakticky to jediné co funguje na faraonovu kletbu (průjem). Užij si dovču.

  • Ahoj,ockovat max na zloutenku,ta se vyplati pri jakekoli ceste do zahranici navic je minimalne na 10let. Pocatecni investice neni nijak mala,ale zase se vyplati. Jinak cesta letadlem je v pohode - pokud nechytnete nejake turbulence. Tlak v letadle ma vliv maximalne na zalehle usi pri startu nebo klesani. To se da resit zvykackou,cucanim bonbonu nebo si proste zacpat nos a fouknout a usi se tak odlehou:). Zmena podnebi...no vliv mit muze pokud jsi citlivejsi hlavne prechazeni z klimetizovanych prostor do tepla a obracene. Z toho clovek muze vyfasovat paradni nachlazeni,ale da se tomu predchazet tim,ze si clovek pres sebe neco hodi,kdyz je v klimatizovane mistnosti.
    Vzhledem k tomu,ze je to Egypt muze Tvuj organismus na jinou stravu reagovat napr. prujeme, doporucim si tedy bud na miste koupit nejaky lokalni pripravek na prujem nebo si tady v CR nechat napsat recept na eucefuryl,ktery jako snad jediny funguje na tyto "exoticke" problemy.
    Dobre je take s sebou vzit nejaky tvrdy alkohol jako prevenci napr. slivovici - prevence proti prujmu ci jinym zazivacim problemum :).

  • donalabuznice25.1.2019 21:35

    Ahoj, spíše bych se zajímala o to, co si s sebou můžeš do letadla vůbec vzít: http://jacestovatel.cz/media/co-vse-si-mohu-vzit-do-letadla Já jsem tohle to vůbec neřešila a před nástupem do letadla mi tak z příručního zavazadla vyhodili spoustu věcí, přišla jsem tam třeba o krém na opalování, který byl skutečně drahý, takže mě to docela mrzelo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist