Popraskané koutky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22464 24.9.2011 14:52

Ahoj holky :( mám problém. Jak na potvoru, když se to člověku nejmíň hodí, mi popraskaly koutky, oba docela dost, takže mám vážně ránu. Měla jsem to takhle nedávno - skoro celý srpen a i přes všechno možný mastičkování mi to nepomohlo. Ale po nějaký době se to tedy uklidnilo ale teď je to tu znova. Máte nějaký osvědčený typ jak se toho zbavit a zároveň jak tomu předejít? Je možné, že mi chybí nějaké vitaminy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Skus vitamín B. Mimochodom je i v pivě :D

  • Vybráno z internetu :)
    Popraskané koutky bývají projevem nedostatku vitaminů B, železa a zinku. Jinou příčinou může být i nadměrný výskyt plísní a kvasinek v organismu. Zinek lze organismu dodat z vnitřností, masa, hub, je obsažen i ve vejcích a celozrnných produktech.

    Praskání koutků úst bývá z několika příčin a podle toho je potřeba postupovat s ošetřením. Při nedostatku vit.B2 dodat Riboflavin dr.nebo pivovarské droždí, při nedostatku železa (Fe) pít čaj nebo užívat šťávu z kopřivy, pokud je to plísňového původu (při nadměrném užívání sladkostí a bílého pečiva), pomůže na chvíli Fungicid mast. Pokud má být pomoc trvalá, je nutné omezit sladkosti a vyloučit plísně s těla (elixír Fungilen od Herba vitalis).

    Co s „popraskanými koutky" úst?

    Nejběžnější příčinou „popraskaných koutků" (angulus infectiosus) je kvasinková či bakteriální infekce. K problému přispívá i nedostatek vitaminů, zvláště riboflavinu (B2) a kyseliny listové,
    a dlouhodobé působení slin na koutky. Při prvních příznacích je vhodná návštěva odborného lékaře, který stanoví správnou diagnózu a určí léčbu. K podpůrnému ošetření a rychlejšímu hojení koutků můžeme opět použít éterický olej levandule nebo tea tree. Tyto oleje mají velmi široké spektrum účinnosti - působí antibakteriálně, protiplísňově i protivirově. Na postižená místa je aplikujeme na vatové tyčince přibližně 2x denně. Je vhodné je střídat také s Herpasonem nebo Intisanem. Důležité jsou i úpravy jídelníčku. Stravu je vhodné doplnit o riboflavin (vitamin B2), případně o B-komplex a kyselinu listovou. Po dobu léčby je nutné vysadit dráždivé potraviny, například čokoládu, kakao a pálivá jídla. Vhodná je také spolupráce se stomatologem, který vyloučí případný zatěžující faktor jako je zubní kámen, zubní kaz nebo nekvalitní zubní korunka či protéza.

    Já beru ten vitamín B a mažu balzámem od Neutrogeny, stojí sice 80,-, ale pomáhá mi to. :))

  • Nasadila bych B, je to něco podobného jako opar a já na opary používam Vectavir, ten to vyčistí i zahojí, tak ho zkus, je v lékárně cca za 180kč, je to dražší, ale pomáhá i když cítíš, že se ti udělá, tak namazat a mělo by to zabrat, tak aby se neudělal....

  • Ano, chybí ti vitamin B. Vynikající je přípravek Pangamin (pivovarské kvasnice v tabletách), koupíš v lékárně. Na mazání je dobrá mast s propolisem. Vyzkoušeno! :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist