Poplatek za pobyt v porodnici

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25505 8.4.2011 13:13

Zdravím všechny.Prosím vás maminky co jste už rodily v tomto roce,napište.Jak je to s placením za pobyt v porodnici po porodu?Platí se poplatek za novopečenou maminku když stráví čas po porodu cca 4-7 dní a platí se i pak za dítě když se narodí?Vím,že se platí zatím ještě 60kč.Nebo to mají těhule bez placení.Díky za odpovědi.

Děkuji těm co mi odpověděly k mé otázce :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já teď byla hospitalizovaná ještě před porodem a na platby jsem se ptala. Platila jsem standardně 60 Kč/den, totéž platí po porodu, za dítě se nehradí, k ceně nadstandardního pokoje by se 60 Kč již připočítávat nemělo, ale může to být individuální a porodnice by to mohla mít uvedeno na svých stránkách.

  • Přidávám se k tvému dotazu.. ještě by mě zajímalo jak je to splacením toho nadstandartu? Když se platí dejmetomu 500Kč za noc na něm, to se pak k tomu přičítá ještě těch 60Kč? Nebo to už mají nemocnice (porodnice) počítané vtom?

  • Já v porodnici byla od pondělí do pátku a platila jsem 240 CZK - takže jen za sebe:-)

  • jj platí i těhule bohužel... 60 Kč za den.. a přitom mi moje gyndařka říkala, že těhule jsou od poplatků uvolněny u lékařů.. takže neplatím nikdy 30 Kč.. ale za tu nemocnici chtějí zaplatit.. a to já budu mít tatínka u porodu za 700 Kč a to je ještě se slevou..

  • Ahojík ;))
    tak to je, pobyt v nemocnici platí všichni, krom novorozenců. Ani miminka co se narodí s nízkou porodní váhou a jdou na nedonošenecké oddělení nic neplatí rodiče. ;))
    Co se týká nadstarnardu, u nás se platí 500,- Kč na den a je to i s poplatkem 60,- Kč, je to jednolůžkový krásný pokojík.
    U porodu může být kdokoliv, koho si řeknu, stačí, aby šel dotyčný/á na předporodní kurz, který stojí 100,-Kč pokud někdo nemá toto potvrzení a chce jít k porodu, zaplatí před sálem 500,-Kč. Takže to před porodem si určuje každá nemocnice sama. Poplatky jsou určeny státem.

  • Ahoj holky, tak koukám, že se to zase změnilo. Já rodila v roce 2008, platila jsem jsem 8 dní za sebe /z toho těhule jsem byla 3 dny/ a 5 dní za miminko, takže 780 kč jen to fiklo. Ale to mi až tolik nevadilo. Pobavil mě poplatek za odpady na magistrátu. Malá se narodila 30.5., ještě v jiném městě, než bydlíme, ale tek květen nám za ní naúčtovali celý. Holt úřady...

  • No a teď už se bude plati 100,- za nemocnici :-(

  • byla jsem na císaře a za pobyt v nemocnici jsem platila 300,- (5x60,-). Ptala jsem se na to a platí se jen za matku, za mimčo v tomto případě ne. Rodila jsem letos.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 616 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist