Poplatek za DALŠÍ studium na VŠ

Otázku položila: Anonymní uživatelka #366557 6.1.2021 7:54

Ahoj, je tady docela dost studentů/absolventů VŠ, třeba mi někdo poradí :) Studovala jsem v Mgr. studijním programu, řádně jsem ukončila (o rok navíc, takže po 6 letech). Dále jsem studovala v Bc. studijním programu (ukončen řádně, ale o dva roky navíc, takže po 5 letech). Teď studuju navazující Mgr. jako dálkař v rámci celoživotního vzdělávání, takže 1. ročník navazujícího si platím (16.900 Kč za semestr) s tím, že v 2. ročníku přejdeme z celoživotního vzdělávání do řádného studia, tedy "neplaceného". Jde mi ale o to, jestli mi bude v 2. ročníku vyměřen poplatek za DALŠÍ studium, protože už mám "přestudováno".. nevíte někdo? :)
Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud se od dob, co jsem studovala, nic nemenilo, tak bys v pripade, ze mas predchozi studia radne ukoncena, nic platit nemela. :) Nekolik spoluzaku radeji dostudovalo, kdyz jim zbyval treba uz jen rok, aby se jim toto nedokoncene studium nikam nezapocetlo. A bejvalej, kdyz zjistil, ze s radnym ukoncenim nebude nic dalsiho platit, sel rovnou studovat dal jen proto, ze to bylo zadarmo. :D Radu na nejlepsi mozny postup ti ale daji na studijnim oddeleni tve univerzity.

  • Já měla vše ukončeno. V roce 2015 jsem platila cca 3000, ale v roce 2016 se změnil zákon a zrušili pojem další studium a nic se tudíž neplatí.

  • babillage6.1.2021 21:02

    Ja tedy musela druhou VS "zacvakat" od zacatku po konec. A to jsem mela prvni radne a v radnem terminu ukoncenou (bez povoleneho" prodlouzeni o rok). Druhou jsem koncila 2015 nebo tak nejak.
    Takze jsem mela za to, ze se musi dalsi vzdy platit.
    Ale mozna se neco v mezicase zmenilo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist