Pomoc

Otázku položila: Bývalá uživatelka #195127 5.9.2019 8:38

Dobrý den, prosím o radu... Mám 5ti leteho syna. S otcem se moc nevidí a když ano, tak mi přijde domů ve špatném psychickém stavu, proto mu jej už nedávám. Jenže je tady problém s názvem BABIČKA...... :( je nemocná a má Alzheimerovu chorobu. Pořád se mi i mému příteli stará do výchovy. Pořád ji něco vadí a podobně. Syn začal poslouchat jen ji a náš má doslova na háku. :'( prosím poradíte mi jak ho převychovat na vlnu takovou, aby poslouchal jen nás rodiče? Babičku vyhodit nemůžu, bydlí s námi, jelikož ji mám v péči. Domluva a podobně nezabírá, protože se babička začne hádat.. :( děkuji za rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj. Ano, tato situace je těžká. Na jedné straně máte babičku ( zřejmě vaši mamku ) ale na druhé straně chtete aby vás syn poslouchal. Pokud je syn starý natolik, aby sám začal přemýšlet ( 5+ ), promluvte si s ním. A s babičkou taky. Ano, bydlí u vás, ale jistá pravidla byste si měli s přítelem nastavit. Nechte jí ať vám třeba umyje nádobí ( pokud je samozřejmě schopná ), utře prach nebo ať si hraje s vnoučkem. Ale nenechte bybičku zasahovat do výchovy dítěte. Doufám že vám rada trochu pomohlaa držím palce!

  • Ja mam doma slecnu 2ra 9mesicu 5x tydne se stavujeme k moji mamce, ktera ma Alzheimera. Je jeste schopna zit sama a starat se o sebe, ikdyz je to uu devet let. A dovedu pochopit, ze to máte tezke. K babicce chodim s hodnym ditetem a od ni s rozmazlenym frackem. Necha ji po byte klidne na voditku vodit osa, kdyz si to malá vymyslí. Takze tam fuet jen neco zakazuju a navstevy byly utrpením. A to nemluvim o neustále kritice, vycitkach a "dobre minenych rad". Ted mi mala nastoupila do skolky a navstevy jsem omezila na 3x tydne. Sice jsem si vyslechla, vytrpela spousty jejihi pláče, ale odsud podsud.
    Obdivuji vas, ze mate maminku doma a starate se o ni. Ja bych to nezvladla. Jen po navstevach jsem kolikrat zrala na psychologa.
    Pokud chcete zmenu, budete muset nastavit pravidla a trvat si na nich i přes nesouhlas a hadky babicky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist